AMSTERDAM - Op 18 september beginnen de werkzaamheden voor het verleggen van de IJdoornlaan, ter hoogte van de Statenjachtstraat.

De IJdoornlaan blijft tijdens de werkzaamheden in beide richtingen toegankelijk voor openbaar vervoer, auto- en vrachtverkeer. De doorstroming van het verkeer zal wel langzamer zijn. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. Het fietsverkeer heeft geen hinder van de werkzaamheden.

Volledige afsluiting weekend 29 september

Van vrijdag 29 september 20.00 uur tot en met zondag 1 oktober 06.00 uur is de IJdoornlaan afgesloten voor openbaar vervoer, auto- en vrachtverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Statenjachtstraat en de Banne Buikslootlaan.

De bussen 245, 763, 392 en N92 hebben dit weekend een tijdelijke halte op de Statenjachtstraat. Nood- en hulpdiensten kunnen gebruik maken van de noordelijke rijbaan van de IJdoornlaan.

Op de plattegrond staat de omleidingsroute met de tijdelijke bushaltes (blauwe bolletjes). Klik op de afbeelding voor een grote weergave.

De IJdoornlaan wordt naar het noorden verlegd om plaats te maken voor woningbouw aan het Banneplein, die volgens planning in november 2017 van start gaat.

Meer informatie