AMSTERDAM - Van dinsdag 24 april tot en met donderdag 26 april 2018 werkt de gemeente op de Elandsgracht. Naar aanleiding van een ongeval met ernstig letsel gaan we de verkeersveiligheid verbeteren.

Wat gaan we doen?

Op de Elandsgracht, tussen de Marnixstraat en de brug over de Singelgracht, wordt een fietsstraat aangelegd waar maximaal 30 kilometer per uur gereden mag worden. Fietsers worden de belangrijkste weggebruikers en de auto is ‘te gast’. Hiervoor wordt een laag rood asfalt aangebracht met nieuwe belijning.

Werkzaamheden en bereikbaarheid

  • De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats in de nachten van 24 op 25 april en 25 op 26 april. De werktijden liggen tussen 20.00 en 6.00 uur.
  • Autoverkeer vanaf de westkant wordt via de Nassaukade, Rozengracht en de Marnixstraat teruggeleid naar de kruising Elandsgracht/Marnixstraat.
  • Autoverkeer vanaf de oostkant ondervindt geen hinder. Woensdag 25 april is de Elandsgracht om 6.00 uur weer beschikbaar voor autoverkeer.
  • Fietsers kunnen tijdelijk over het parkeerterrein van het politiebureau rijden. Voor het werkterrein worden de fietsers door verkeersregelaars het trottoir op geleid richting het parkeerterrein van het politiebureau.
  • De tram blijft tijdens de werkzaamheden rijden volgens de dienstregeling.

Vragen?

Op deze site leest u wat we doen om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden op de Elandsgracht? Neem dan contact op met de directievoerder, Sebastiaan Knaup, via s.knaup@amsterdam.nl of tijdens kantooruren via 06-2254 3269.