AMSTERDAM - Vanaf 12 maart starten werkzaamheden aan het Dachaupad en de Heuvel. Uiterlijk 31 maart is het klaar.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het gemeentebrede plan voor het wegwerken van achterstallig onderhoud in Amsterdam.

Dachaupad

Het Dachaupad (zie kaartje hieronder) is een van de paden naar het Nationaal Dachaumonument. Het asfalt dat er nu ligt is gescheurd en gebroken. Het wordt weggehaald en er komt nieuw asfalt voor terug. Daardoor wordt het monument beter toegankelijk voor een van de belangrijkste bezoekersgroepen, de oudere bezoeker. Het werk is ruim op tijd klaar voor de nationale Dachauherdenking op 28 april.

De Heuvel

De Heuvel vormt het hoogste punt van het Amsterdamse Bos. Het fiets/voetpad dat er ligt verkeert in slechte staat en aan de voet van de Heuvel zijn er problemen met water. De aannemer vervangt het asfalt op het fiets/voetpad door halfverharding (zie kaartje hieronder). Onder aan de Heuvel komt een voorziening zodat het water daar beter kan wegstromen. Daarna wordt het omliggende terrein ingezaaid. Waar dat nodig is krijgen bomen die dicht bij het werkterrein van de aannemer staan bescherming om. Het NK Cross van 11 en 12 maart gaat door zoals gepland.

Omleidingen

  • Het Dachaupad en het monument zijn tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk.
  • Het ruiterpad over de Heuvel is dicht tijdens het werk. Ruiters rijden om langs de zuidkant van de heuvel.
  • De Heuvel blijft bereikbaar voor wandelaars, via de wandelpaden waarop de aannemer niet werkt. Bij de afgesloten gedeelten hangen kaartjes van het gebied, waarop je kunt zien hoe je de top van de Heuvel kunt bereiken.

Meer informatie

Zie voor meer informatie ook https://www.amsterdam.nl/projecten/onderhoud/.