AMSTERDAM - Op zoek naar een zakelijke lening? Je moet bepaalde documenten overleggen om aan te tonen dat je bedrijf de lening kan terugbetalen en financieel gezond is. De vereiste documenten variëren per kredietverstrekker en het doel van de lening. Bij MKB Krediet Nederland helpen wij ondernemers met zakelijke leningen en kredieten in alle vormen en maten. Hieronder vind je de basisdocumenten die nodig zijn voor de aanvraag van een zakelijke lening.

Legitimatiebewijs

Kredietverstrekkers willen graag controleren wie je bent. Dit is een standaardprocedure om fraude te voorkomen. Zorg ervoor dat je een duidelijke kopie van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij ons aanlevert. Het is essentieel dat alle details goed leesbaar zijn en dat van documenten met een voor- en achterkant beide zijden worden getoond.

Bedrijfsnaam en KVK-nummer

Een bedrijfsnaam en KVK-nummer helpt de kredietverstrekker om jouw bedrijf officieel te identificeren. Het KVK-nummer is nodig om je bedrijf snel in het handelsregister te vinden.

Bedrijfsactiviteiten

Een duidelijke beschrijving van wat je bedrijf doet is belangrijk. Dit geeft kredietverstrekkers een beeld van de stabiliteit van de onderneming. Het is belangrijk om je bedrijfsmodel, je markt, klanten en marketingstrategieën te benadrukken. Ook links naar je bedrijfswebsite of sociale media accounts kunnen helpen om een positief beeld te geven aan de kredietverstrekker.

Bestedingsdoel van de lening

Het doel van de lening kan de kredietverstrekker een beeld geven of de lening een goede investering is.

Bankafschriften en MT940-bestand

Deze documenten zijn voor kredietverstrekkers om je financiële geschiedenis en cashflow te analyseren. Kredietverstrekkers kijken naar inkomsten en uitgaven om te beoordelen of het bedrijf stabiel genoeg is om de lening terug te betalen.

Recente jaarcijfers

Recente financiële verslagen geven kredietverstrekkers een gedetailleerd inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf. Zelfs als je bedrijf nieuw is, kan het verstrekken van voorlopige cijfers of oudere cijfers helpen bij het maken van een beslissing.

Door deze documenten grondig voor te bereiden en te organiseren, vergroot je de kans op een soepel leningsaanvraag proces. MKB Krediet Nederland kan je verder helpen met advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je aanvraag succesvol is.