Een bedrijfsautoverzekering afsluiten is niet zo moeilijk en toch lopen veel mensen erin vast. Meestal heeft dat te maken met de vele opties waaruit je kunt kiezen. Ten eerste zijn er al heel veel verschillende verzekeringsmaatschappijen en daarnaast komt ook de verzekering zelf met talloze opties. Daardoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Tijd dus om even te kijken wat je moet doen om niet alleen tot een goede, maar ook tot een betaalbare polis te komen. Je kunt als ondernemer je geld wel gebruiken en dus is het verstandig om niet meer, maar ook niet minder geld aan je verzekering uit te geven dan nodig is. Wij laten je zien hoe je vandaag nog een goede bedrijfsautoverzekering afsluit.

Het nut van een passende verzekering voor je zakelijke auto

Stel dat je werkzaam bent als zzp’er, dan zijn je bedrijf en je privésituatie vaak nauw met elkaar verbonden. Gaat er binnen je bedrijf iets mis, dan kan dat ook zijn financiële weerslag hebben op je persoonlijke situatie. Vandaar dat het belangrijk is om verzekeringen af te sluiten als je voor jezelf werkzaam bent. Ten eerste ben je hiertoe ook verplicht door de Nederlandse overheid, maar ten tweede is het ook veel verstandiger om onnodige risico’s af te wenden. Loop je eens schade op of, nog erger, breng je iemand anders schade toe in het verkeer, dan kun je terugvallen op je verzekering om de onkosten uit te laten keren. Het is daarbij wel van groot belang dat je een passende verzekering afsluit. Hoe kun je op de juiste manier een bestelautoverzekering zzp afsluiten? Door te kijken naar de leeftijd van je auto!

Welke polis sluit het beste aan bij jouw wagen?

Je verzekeraar kijkt naar de leeftijd van je auto als je op zoek bent naar de perfecte polis. De regel hierbij is dat hoe ouder je wagen is, hoe minder uitgebreid je hem hoeft te laten verzekeren. Dat omdat de dagwaarde van je auto steeds lager wordt. Heb je dus een nieuwe auto, verzeker hem dan tegen alle mogelijke schade met een allriskverzekering. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud gekocht, dan is het beter om hem te voorzien van de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze polis kun je geen schade laten herstellen als je zelf de veroorzaker van een ongeluk was, maar je kunt wel schade als gevolg van brand, diefstal of een botsing met een niet-aangelijnd dier op je verzekeraar verhalen. Tot slot is er de WA-basisverzekering die geschikt is voor wagens ouder dan negen jaar. De dagwaarde van deze auto’s is vaak zo laag dat schade herstellen de moeite niet meer waard is. Je bent dan voordeliger uit wanneer je besluit om een andere wagen te kopen.

Je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen

Als je de basisverzekering eenmaal gekozen hebt, is het goed om te kijken of je ook nog aanvullende dekkingen wilt toevoegen. Hiermee kun je nog meer voordeel uit je verzekering halen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp waarmee je altijd assistentie kunt krijgen wanneer je auto er de brui aan geeft. Of wat dacht je van de eigen vervoerverzekering waarmee je je gereedschappen en materialen in je auto kunt verzekeren? Voeg de juiste dekkingen toe aan je polis om zo heel veel kosten te voorkomen. Je betaalt er slechts weinig voor per maand en dat terwijl het je heel erg veel kan opleveren. Regel je polis vandaag nog!