AMSTERDAM - Hebt u als vrijwilliger in Oost soms te maken met mensen met financiële problemen of schuldhulpverlening? Meldt u aan voor de training Wegwijs in Schuldhulp via Kennismarkt Oost om te leren hoe u hiermee om kunt gaan. Bekijk ook de andere vrijwilligerstrainingen op Kennismarkt Oost.

Armoede en schulden kunnen leiden tot stress, uitzichtloosheid en depressiviteit. Daarom is het belangrijk dat mensen met financiële problemen de weg naar schuldhulp weten te vinden. Door de training Wegwijs in schuldhulp wordt u zich bewust(er) van uw rol als vrijwilliger om mensen met financiële problemen verder te helpen. Ook krijgt u een overzicht van de wet- en regelgeving rondom schuldhulpverlening in de buurt.

Gratis training voor vrijwilligers

De training vindt plaats op maandag 30 oktober van 09.00 – 13.00 uur in Dienstencentrum Flevopoort aan het Kramatplantsoen 101h. Vrijwilligers in Oost kunnen gratis deelnemen. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die actief zijn in stadsdeel Oost, die nog geen basistraining hebben gevolgd en in hun vrijwilligerswerk (soms) te maken hebben met schuldenproblematiek of met schuldhulpverlening. De training is ontwikkeld door de gemeente Amsterdam, samen met diverse (vrijwilligers)organisaties, en wordt verzorgd door de Vrijwilligersacademie.

Aanmelden op Kennismarkt Oost

Geef u op via de website Kennismarkt Oost. Op deze website vindt u ook andere gratis trainingen voor vrijwilligers.

Kennismarkt Oost is het digitale platform waar mensen, organisaties en bedrijven elkaar vinden en kennis kunnen uitwisselen. Op basis van vragen van vrijwilligers en aanbod van mensen en organisaties in stadsdeel Oost, wordt het programma met cursussen, workshops, lezingen en meer, samengesteld. Iedereen kan aangeven waar de belangstelling naar uit gaat. Kennismarkt Oost organiseert en verbindt!

Kennismarkt Oost is een samenwerking tussen Dynamo, Civic, ViiA, Vrijwilligersacademie en Stadsdeel Oost.

Meer informatie