AMSTERDAM - Amsterdam telt meer fietsers dan inwoners in de stad. Niet gek dat er dagelijks fietsfiles zijn in de hoofdstad. Wil je relaxed fietsen, dan kun je het beste meedoen aan de Cycle Tour Amsterdam op zondag 9 juni. Binnen een mum van tijd kun je een relaxed rondje fietsen tijdens dé Ronde van Amsterdam, georganiseerd door Le Champion. In 50, 80, 110 of 145 km ontdek je vanaf de Johan Cruijff ArenA de veelzijdige regio rondom Amsterdam.


Pittoreske dorpjes en waterrijke gebieden

De routes zijn zowel geschikt voor de recreatieve- als de sportieve fietser. De korte afstanden van 50 en 80 km gaan via de brug van het Amsterdam Rijnkanaal naar het zuiden van de provincie Noord-Holland. De route over 50 km gaat langs de pittoreske dorpjes Nigtevecht en Ouderkerk aan de Amstel, met bijzondere kerken en diaconiehuisjes. De 80 km komt langs een waterrijk gebied rondom Aalsmeer, waar je fantastisch uitzicht hebt over het veen- en plassengebied de Westeinderplassen. Bij Ouderkerk aan de Amstel komt de route weer samen met de 50 kilometer route en fiets je terug naar de sfeervolle finishlocatie op de ArenA Boulevard.


Tussensprint en klimtijdrit

Deelnemers aan de 110 en 145 km kunnen de highlights van Groot Amsterdam ontdekken op de fiets. Beide afstanden vertrekken richting Landsmeer en daarna wordt er door verschillende natuurgebieden gefietst. Aangekomen bij de wielerbaan van DTS volgt er een heuse tussensprint. Bij Spaarnwoude worden de benen van de renners die 145 km rijden nog een keer op de proef gesteld als ze aankomen bij de klimtijdrit. In Velserbroek komen de routes van de 110 en 145 km weer bij elkaar om via het Amsterdamse Bos en Ouderkerk aan de Amstel hun tocht te vervolgen naar de finish.


Goede doel: Stichting Spieren voor Spieren

Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam 2019 is Stichting Spieren voor Spieren. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Door een vrijwillige bijdrage te leveren tijdens de inschrijving kun je Stichting Spieren voor Spieren helpen om hun droom van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan een spierziekte te verwezenlijken. Daarnaast kun je ook een actiepagina aanmaken via www.spierenvoorspieren.nl.


Inschrijven

Online inschrijven voor de Cycle Tour Amsterdam is mogelijk t/m donderdag 6 juni 2019 via www.cycletouramsterdam.nl. Deelnemers die zich inschrijven vóór dinsdag 28 mei maken gebruik van het voordelige Early Bird tarief. De Late Bird inschrijving duurt van 28 mei t/m 6 juni. Op de dag van het evenement is na-inschrijving mogelijk tegen het hoogste tarief