AMSTERDAM - LeanDrop is het nieuwe eerlijke en milieubewuste kledingmerk gebaseerd in Amsterdam, met het doel om water te besparen en de kledingindustrie te te revolutioneren. LeanDrop brengt hun eerste collectie uit op Dinsdag 17 Augustus 2021, om 11:00 uur.


De hennep-bamboe kleding van LeanDrop bespaart 70% aan drinkwater vergeleken met kleding van katoen. Een bewust alternatief met verrassende eigenschappen.

Schoon drinkwater is een mensenecht maar is lang niet voor iedereen de realiteit. Het wereldwijde drinkwaterverbruik groeit twee keer zo snel groeit als de wereldbevolking. Zorgwekkend, want volgens de VN zal de bevolking met circa 20% toenemen tussen nu en 2050 Dit zou veroorzaken dat de helft van de wereldbevolking zal leven met een drinkwatertekort. Om ons bestaan houdbaar te maken moeten wij onze de productie van goederen water-efficient maken.

LeanDrop is een initiatief van drie partners, Mario, Thomas, en Ryan, met een passie voor duurzaamheid. Het project begon met de ontmoeting van Mario en Thomas tijdens een trainingssessie op de straten van Barcelona. Het werd duidelijk dat zij hetzelfde idee hadden: om duurzame en water-efficiente kleding te maken die ook functioneel is voor actieve mensen.

Na veel onderzoek en testen, werden de twee natuurlijke supermaterialen, hennep en bamboe, gekozen als basis voor de eerste collectie. Dit revolutionaire materiaal zorgt ervoor dat LeanDrop kleding tot wel 70% bespaart op het verbruik van drinkwater vergeleken met katoenen kleding. Het is een duurzaam alternatief met verrassende eigenschappen!

Hennep en bamboe hebben over het algemeen geen irrigatie nodig om te groeien omdat ze minder water nodig hebben en in gebieden groeien met genoeg regen. Katoen daarintegen heeft veel behoefte aan water en groeit in droge gebieden, waardoor veel irrigatie nodig is. Door hennep en bamboe te gebruiken bespaart LeanDrop per t-shirt en trui respectievelijk tot 2000 en 5000 liter drinkwater in vergelijking met katoenen t-shirts en truien.

LeanDrop kleding is goed in het verbergen van zweet doordat het tot 4 keer meer vocht absorbeert als katoen en goed ademt. Zo zijn je zweetvlekken iets van het verleden. Het gekozen materiaal is van nature antibacterieel en hypoallergeen voor uitstekende hygiene en draagcomfort. LeanDrop kleding is draagbaar tijdens alle seizoenen. Door de unieke structuur van de vezels is de hennep-bamboe stof van LeanDrop goed in het isoleren van lichaamswarmte in koud weer en ademt het goed door in warm weer.

"Wij hopen de pioniers te zijn van de “slow-fashion” beweging voor water-bewuste kleding en zo een betere toekomst te stimuleren. Ons eerste doel is om onze eerste Kicksterter campagne te lanceren om de boodschap van duurzame kleding te verspreiden en een begin te maken aan de herdefinitie van mode door uitstekende kleding met een minimale impact op de wereld."

Beschikbaar op kickstarter.com vanaf 17 Augustus om 11:00 uur.