AMSTERDAM - In de OBA van Bijlmerplein tot Staatsliedenbuurt - en alle OBA’s daar tussenin - lezen onbekende én bekende Amsterdammers op woensdag van 10.00 tot 11.00 voor aan peuters en kleuters.

Het is weer tijd voor het Voorleesontbijt! En dat is alweer de 15e editie. Met het Nationale Voorleesontbijt staat heel Nederland even stil bij het belang van voorlezen voor kleintjes. Dus ook Amsterdam.

Mensjes en mensen

Waarom voorlezen voor kinderen? Voorlezen is natuurlijk goed voor woordenschat, tekstbegrip en inlevingsvermogen. Maar verhaaltjes kunnen peuters en kleuters ook helpen met het begrijpen van gevoelens, gedachten en ervaringen van andere mensjes en mensen. Zo leren ze de wereld ook door andermans ogen te bekijken.

Goeie gesprekjes

En voorlezen voor kleintjes is natuurlijk ook gewoon ontzettend gezellig en knus. Het voorleesmoment leent zich goed voor het voeren van 'goeie gesprekjes' over boeken en over het leven. Tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Dan wordt er regelmatig in OBA voorgelezen. Klik op de website voor meer informatie.

Zin in voorlezen?

Lijkt het u ook leuk om aan kindertjes voor te lezen? De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers. U leest dan een half jaar op een vaste middag of avond voor bij een kind met een taalachterstand in uw buurt. Daarbij bent u een coach voor de ouders. U wordt getraind en begeleid.

Meer weten?