AMSTERDAM - Soms kom je binnen je professionele leven op een keerpunt terecht. Misschien bevalt je huidige baan steeds minder na al die jaren en zou je het liefst het roer om willen gooien. Of je hebt te maken gekregen met langdurige ziekte, waardoor je uiteindelijk geconfronteerd wordt met het zoeken naar ander werk. Dergelijke situaties kunnen zorgen met zich meebrengen, want je wilt heel graag een andere, aantrekkelijke en uitdagende functie, maar binnen welk segment precies? Wat kun je en hoe kom je aan een baan in een heel andere beroepssector?


Wie met dergelijke vragen kampt en graag professionele ondersteuning zou willen ontvangen kan zich wenden tot een loopbaanadviesbureau als het bekende Career Advisor, waar jij als mens en beroepskracht centraal staat. Wat kan Career Advisor voor jouw professionele loopbaan betekenen?

Loopbaanadvies, om jouw mogelijkheden in kaart te brengen
Het hebben van een uitdagende, passende baan is een ontzettend belangrijke factor om je happy te voelen. En soms mag het roer om, je ambieert een heel ander soort functie, bijvoorbeeld van commercieel naar de zorg, of naar creatief. Maar hoe pak je dat aan? Vooral wanneer je een lange periode door ziekte thuis hebt gezeten kun je onzeker raken. Wie wil jou nog hebben? En hoe kun je ineens een overstap maken zonder de juiste papieren en ervaring? Op dat moment in je professionele leven biedt loopbaanadvies uitkomst. Samen met jou wordt gekeken naar jouw ervaring, opleidingen, wensen en potentieel, maar ook worden jouw valkuilen in kaart gebracht en wordt er gekeken naar hetgeen haalbaar is. Het loopbaanadviesbureau kan jou daarnaast aan een passende functie elders helpen.

Wat doet een outplacementbureau?
Vaak komt men bij een outplacementbureau terecht doordat de huidige werkgever deze heeft ingeschakeld. Wanneer een werkgever gedwongen moet inkrimpen en personeel moet laten gaan, wordt er een outplacementbureau ingeschakeld die werknemers verder begeleidt met het starten (of herstarten) van hun carrière en waarin hun groeipotentieel wordt meegenomen. Zo zijn outplacementbureau en loopbaanadviesbureau meestal hetzelfde; aan de hand van opleiding, ervaring, wensen en mogelijkheden wordt er gezocht naar een passende functie bij een ander bedrijf - meestal in opdracht van het outplacementbureau.

Gemakkelijke route naar een andere functie
Doordat een outplacementbureau beschikt over vele connecties binnen het bedrijfsleven is het voor werkzoekenden, of voor personeel wat aan een andere baan moet worden geholpen, een gemakkelijke route tot het vinden van een fijne en aantrekkelijke nieuwe positie elders. Als het ware vormt het outplacementbureau een kruiwagen tot ander werk. Men leert jou kennen, adviseert, brengt in kaart en denkt met jou mee om te komen tot die droombaan elders. Vaak wordt je ondersteund door een coach die regionaal zeer sterk gepositioneerd is. Dit houdt in dat er dus zoveel mogelijk echt lokaal/ regionaal naar een andere functie voor je wordt gezocht, iets wat realistisch, wenselijk en haalbaar is voor alle partijen.