AMSTERDAM - Amsterdam is een bruisende stad met een grote verscheidenheid aan dingen om te doen voor het ideale weekendje weg. De stad staat bekend om zijn prachtige grachten, topmusea en spannende nachtleven. Amsterdam biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje of een spannende vakantie. Hieronder volgen de leukste dingen om in het weekend in Amsterdam te doen voor een weekend getaway.


Een rondvaart in Amsterdam

De beste manier om de schoonheid van Amsterdam en de bekende grachten te verkennen is een rondvaart door de grachten. Opties voor een rondvaart Amsterdam variëren van de gewone rondvaart tot een dinercruise bij kaarslicht. Een fantastische manier om de mooie architectuur en oude huizen in Amsterdam te ontdekken en de fascinerende geschiedenis van de stad te ontdekken is een rondvaart.

Ook de BBQ boot is een bijzondere en leuke manier om een smakelijke lunch te eten terwijl je de Amsterdamse grachten verkent. De boot heeft een BBQ zodat je je eigen diner kunt bereiden terwijl je door de grachten vaart. Het is de ideale manier om met vrienden en familie te genieten van een zomeravond in een relaxte omgeving.

Breng een bezoek aan het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een museum ter ere van het Joodse meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een dagboek schreef terwijl ze de nazi's ontweek. Dit museum is een trieste herinnering aan de wreedheden van de oorlog en werpt een licht op het leven van Anne Frank.

Ontdek het Vondelpark

Het grootste en bekendste park van Amsterdam is het Vondelpark. Het is de perfecte locatie voor ontspanning, picknicken en live optredens in het openluchttheater.
Nog een bekend gebied in Amsterdam, de Wallen, staat bekend om zijn nachtleven en entertainment voor volwassenen. Hoewel het een reputatie heeft als louche, is het een interessante plek om te verkennen als je geïnteresseerd bent in de cultuur en geschiedenis van de stad.

Er zijn verschillende eetgelegenheden en cafés in Amsterdam voor een leuke getaway

De eetgelegenheden en cafés in Amsterdam die traditioneel Nederlands eten serveren vind je overal in de stad. Waar heb je zin in? Een patatje met? Bitterballen, stamppot of een andere lekkere Hollandse lekkernij?

Het Rijksmuseum of een ander museum bezoeken

Een van de bekendste musea van Amsterdam, het Rijksmuseum, heeft een aanzienlijke collectie Nederlandse meesterwerken, waaronder kunstwerken van Rembrandt en Vermeer. Voor liefhebbers van kunst en geschiedenis is het een must!

Kortom, Amsterdam is een stad die oneindig veel vermaak biedt. Er is voor ieder wat wils in Amsterdam, of je nu de musea en parken wilt verkennen of een ontspannende rondvaart door de grachten wilt maken. Begin dus meteen plannen te maken voor je weekendje Amsterdam en verken alles wat deze prachtige stad te bieden heeft!

Welke tijd van het jaar is ideaal voor een bezoek aan Amsterdam?

Amsterdam kun je het beste bezoeken tussen april en mei en september en november, wanneer het mooi weer is en er minder toeristen zijn.