NEDERLAND - Er staat ons een voornamelijk droge week te wachten waarin het wel de eerste dagen heel kil kan aanvoelen met in de ochtenden geregeld kans op mist en bewolking overdag. Aan het eind van de week wordt het iets zachter en loopt de temperatuur geleidelijk op.


Maandag kan het in de ochtend een tijd lang mistig en grijs zijn en is er lokaal zelfs kans op zeer dichte mist. Doordat de nachtelijke temperatuur niet boven de twee graden uitkomt is er zelfs wat nachtvorst mogelijk. In de middag verdwijnt de mist bijna overal en wordt het zo'n 5, 6 graden bij weinig wind, maar veel bewolking. Slechts sporadisch kan een waterig zonnetje doorbreken.

Ook de nacht naar dinsdag wordt koud en opnieuw kan er (dichte) mist ontstaan. Net als op de maandag zal de mist optrekken rond het middag uur waarna het droog en bewolkt zal zijn bij een graad of vijf.

Midweeks, op woensdag, staat ons opnieuw een kille nacht en ochtend te wcahten al lijkt de kans op mist iets kleiner. Wel is het overwegend bewolkt, maar blijft het droog en opnieuw is er weinig wind.

Vanaf donderdag lijken de waarden iets zachter te worden. De wind vanuit het westen trekt iets aan en die brengt heel langzaam zachtere lucht mee, waarbij de temperatuur iets omhoog gaat met betrekking tot de vorige dagen. Wel is er plaatselijk kans op een spatje regen, al is dit te verwaarlozen.

Vrijdag zien we wel de zon wat vaker tevoorschijn komen en gaat de temperatuur richting de 8,9 graden. Net als donderdag zal de wind wel iets krachtiger zijn dan de dagen ervoor.

Dit zet zich door in het weekend. De westenwind kan dan langs de kust stevig aanvoelen en met name op zaterdag kan er lichte regen vallen, maar ook zien we regelmatig de zon doorkomen bij een temperatuur die richting de tien graden gaat.