In Pakhuis de Zwijger presenteren iniatiefnemers op 8 december inspirerende waterplannen voor Amsterdam: Waterhart, Amsterdecks en Floating Farm. De Watervisie Amsterdam 2040 is namelijk onlangs vastgesteld en dat leverde behoorlijk wat inspiratie op. Praat u mee?

De Watervisie Amsterdam 2040 is een ruimtelijk-economisch perspectief op het gebruik van water. Het gaat over het gebruik van water en water als onderdeel van de stad. Waterhart, Floating Farm en Amsteldecks zijn plannen, geïnspireerd op de visie, die Amsterdam waarschijnlijk heel wat aantrekkelijker maken...

Waterhart

Leven mét water. Typisch Hollands, typisch Amsterdams. De architecten van Space & Matter bedachten met Waterhart een plan om de kades van de IJhaven Amsterdam te voorzien van drijvend groen, veilig zwemmen, lekkere koffie en een drijvende markt. Ziet u het al voor u?

Floating Farm

Floating Farm: een drijvende boerderij op het water dus, mét koeien. Ook iets voor Amsterdam? Op de Floating Farm zal melk, boter en kaas worden geproduceerd voor Amsterdammers. Naast dagverse producten is er ruimte voor voorlichting, onderwijs en research.

Amsteldecks

Goed idee: Openbare flonders aan het water in de Amstel, het IJ en de meren met informatie over de kwaliteit van het (zwem)water. Een eerste flonder willen we in de Nieuwe Meer!

Wat, waar en waarom?

Water Republic 2025 is een denkbeeldige staat van water, bedacht om meer met water te doen. Het jaar 2025 staat centraal, omdat Amsterdam dan 750 jaar wordt en de elfde editie van SAIL plaatsvindt. Grote waterthema’s worden aan een internationaal publiek gepresenteerd. Waterexpert, kunstenaar, wetenschapper of ‘gewoon’ geinteresseerd? Praat en denk mee!

Donderdag 8 december 2016, 20.00 uur.

Gratis toegang

Kleine zaal, Pakhuis de Zwijger

Reserveren doet u via de website: https://dezwijger.nl/programmareeks/water-republic