Bij een verhuizing komt veel kijken maar met een goede planning en organisatie laat je het proces soepel verlopen. Dit artikel is geschreven door Feitsma Verhuizingen en bespreekt de stappen die je moet nemen om je verhuizing succesvol te maken.

Begin twee maanden van te voren

Een goede planning is cruciaal voor een succesvolle verhuizing. Begin minimaal twee maanden van tevoren. Maak een lijst met alle taken en bepaal wanneer je deze wilt uitvoeren. Houd rekening met de verhuisdatum en wanneer je de sleutels van je nieuwe huis krijgt.

Verhuismateriaal

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt voordat je begint met inpakken. Dit omvat: verhuisdozen, tape, inpakpapier, en noppenfolie. Je kunt verhuisdozen en andere materialen meestal wel huren van een verhuisbedrijf. Veel verhuisbedrijven, zoals Feitsma Verhuizingen, bieden gratis verhuisdozen in bruikleen aan bij het inhuren van hun diensten.

Verhuisdozen inpakken

Ruim op

Een verhuizing is een goed moment om op te ruimen en spullen weg te doen die je niet meer nodig hebt. Sorteer je bezittingen in wat je wilt verkopen, doneren of weggooien. Dit helpt je om tijdens de verhuizing ruimte te besparen en georganiseerd te blijven.

Begin met inpakken

Start minimaal vier weken voor de verhuizing met het inpakken van je spullen. Begin met dingen die je niet dagelijks nodig hebt, zoals decoratieve items en seizoenskleding. Label elke doos met de inhoud en de kamer waar het naartoe moet in je nieuwe huis. Als je hulp nodig hebt, biedt Feitsma Verhuizingen ook een inpakservice. Wil je zelf inpakken? Dat kan ook.

Verhuiswagen

Regel het transport

Als je geen verhuisbedrijf inhuurt, moet je zelf het transport regelen. Huur een busje of vraag een vriend om te helpen met het verplaatsen van je spullen. Zorg ervoor dat je alles veilig laadt en dat er voldoende ruimte is voor al je bezittingen.

Verzekeringen

Denk na over de verzekeringen tijdens de verhuizing. Als je een verhuisbedrijf inhuurt, is het verhuisbedrijf verantwoordelijk voor de verzekering van je spullen. Controleer altijd de verzekering van het verhuisbedrijf voordat je een contract tekent.

Als je zelf verhuist, zorg dan dat je spullen goed verzekerd zijn. Neem contact op met je huidige verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. Het kan zijn dat je je verzekering moet aanpassen of een aparte verzekering moet afsluiten voor de verhuizing.

Controleer je meubels

Een veelvoorkomend probleem is dat meubels niet door het trappengat passen wat voor vertraging en extra kosten kan zorgen. Controleer van tevoren of je meubels door het trappengat passen. Meet de afmetingen van het trappengat en vergelijk deze met je meubels. Controleer ook of je meubels gedemonteerd kunnen worden. Vraag bij twijfel advies aan het verhuisbedrijf of informeer naar de mogelijkheid van een verhuislift. Zo voorkom je onnodige problemen en extra kosten.

Geef je verhuizing door bij de gemeente

Bij een verhuizing ben je verplicht dit binnen vijf dagen door te geven aan de gemeente. Dit doe je door je nieuwe adres door te geven aan de gemeente waar je gaat wonen. De gemeente past je persoonsgegevens aan in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is belangrijk voor je toeslagen, belastingen en uitkeringen. Vergeet dit niet, om boetes en andere problemen te voorkomen.