AMSTERDAM -Er zijn de laatste tijd maar weinig investeringsmogelijkheden meer in het nieuws dan de Bitcoin. De Bitcoin prijs is de laatste maanden enorm gestegen en steeds meer en meer mensen willen Bitcoin kopen. De vraag is echter of dat wel zo lucratief is. Want wat doen de Bitcoin prijs en de Bitcoin koers? Is Bitcoin kopen in 2021 nog steeds interessant? Of heb je de boot gemist? Laten we kijken naar waarom de Bitcoin koers zo volatiel is.


Vooral mensen die in traditionele obligatie- of aandelenmarkten beleggen, schrikken soms van de volatiliteit in crypto. Waar sommige aandelen in een jaar tijd een sprongetje maken van een paar procent naar boven of naar beneden, kan een crypto koers gerust 50% van zijn waarde stijgen of dalen in minder dan 24 uur tijd.

De Bitcoin prijs vliegt alle kanten op
Toegegeven, in maart 2019, toen de pandemie in volle hevigheid losbarstte, kreeg zelfs de Bitcoin prijs het niet voor elkaar om overeind te blijven. De Bitcoin koers zakte tot een schrale 4.000 dollar. Dat is weliswaar nog steeds vele duizenden procenten meer dan dat de Bitcoin koers helemaal in het begin was, maar een harde klap voor mensen die in 2017 over gingen tot Bitcoin kopen toen de koers destijds op zijn hoogste punt stond.

Toch was de Bitcoin koers daar zeker niet alleen in. De hele wereldwijde financiële markt stond op het randje van de afgrond. Sterker nog, Bitcoin is als één van de meest krachtige valuta weer teruggekomen en staat nu op een koers van rond de 60.000 Amerikaanse Dollar, bijna 2 en half keer zoveel als in december 2020, toen de Bitcoin prijs destijds zijn hoogste koers ooit wist te behalen.

Sindsdien is Bitcoin kopen een favoriete bezigheid van veel particuliere investeerders, maar laten ook gigantische bedrijven zoals Tesla zich steeds prominenter zien op crypto exchanges en Over The Counter (OTC) platforms. Deze interesse vanuit vermogende investeerders zorgt voor veel vertrouwen bij het grote publiek, wat logischerwijs ten goede komt aan de Bitcoin koers.

Bitcoin koers afhankelijk van vraag en aanbod
Zoals wel vaker bij investeringsmogelijkheden is de koers sterk afhankelijk van vraag en aanbod. Niet ongewoon is het dat de prijs van een asset daalt wanneer er weinig vraag naar is en dat de Bitcoin koers stijgt wanneer er heel veel mensen zijn die hem willen kopen.

Toch is vraag en aanbod niet de enige factor bij Bitcoin kopen die de prijs bepaalt. Ook sentiment, emoties, vertrouwen en grote spelers die zich uitlaten over Bitcoin zijn extreem bepalend voor de koers.

Een tweet van de juiste persoon kan zo maar een koersschommeling van 10% of meer teweeg brengen. Het is en blijft dan ook een markt die dagelijks sterk kan veranderen.

Bitcoin kopen? Het hoeft niet lastig te zijn!
Voor velen is Bitcoin kopen nog een ver van je bed show. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je besluit Bitcoin te kopen dan zul je je wellicht afvragen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Er zijn uiteraard meerdere wegen naar Rome, maar wij helpen je hier graag bij.

Afhankelijk van wat je precies zoekt zijn er verschillende uitstekende oplossingen binnen Nederland, maar ook wereldwijd. Hou er rekening mee dat de Bitcoin koers op de ene site kan afwijken van de Bitcoin prijs op de andere site. Vaak komt dit omdat je op de ene site Bitcoin kunt kopen tegen euro’s en op de andere site Bitcoin tegen dollars kunt kopen.

Wil je veilig, betrouwbaar en op een laagdrempelige manier ook investeren in Bitcoin? Check dan de Bitcoin koers en lees ons artikel over Bitcoin kopen eens rustig door.