AMSTERDAM - Als je een auto hebt, dan wil je uiteraard niet stil komen te staan met een lege accu. Toch is dit risico bij veel oudere auto’s wel aanwezig. Veel mensen zijn ooit wel eens in een auto gestapt die niet meer kon starten. Dan moeten er meestal startkabels aan te pas komen. De auto kan namelijk niet meer starten, omdat de accu leeg is. Wanneer je een acculader hebt, hoef je niet bang te zijn dat de accu leeg gaat. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om de accu op ieder moment weer op te laden.

Hoe werkt de acculader?
Je kunt een acculader ook wel vergelijken met een powerbank waarmee je je smartphone oplaadt. Het concept is hetzelfde. Wanneer de accu leeg begint te raken, kun je de acculader aan de accu bevestigen. Daarvoor gebruik je accuklemmen, net als bij startkabels. Over het algemeen dien je een acculader zelf tijdig te verwijderen. Bij een zogenaamde druppellader is dat echter niet het geval. Deze laders kun je ook laten zitten wanneer de accu vol is.

Een acculader kopen
Als je een acculader wilt kopen is het belangrijk dat je voor het juiste model kiest. Om te beginnen dien je te kiezen tussen een reguliere acculader en een druppellader. Bovendien moet de lader ook aansluiten op de accu van het voertuig dat je op wilt laden. Wanneer je een grote auto hebt, voldoet een acculader van 40 Ah vaak niet meer. Kies daarom voor een acculader met voldoende capaciteit en laadvermogen. Er zijn verschillende plekken waar je een acculader kunt kopen. We raden het echter aan om de lader bij een specialist te bestellen. Zo heb je namelijk een ruim assortiment laders om uit te kiezen. Het wordt dan makkelijker om een lader te vinden die goed bij jouw auto past.