AMSTERDAM - Ben je van plan om binnenkort naar Amsterdam te verhuizen? Dan begrijpen we dat dit zeer stressvol is. Je moet namelijk met verschillende zaken rekening houden. Gelukkig kun je altijd een verhuisbedrijf Amsterdam inschakelen. De verhuisservice Amsterdam neemt veel werk uit je handen. Maar waar moet je bij een verhuizing naar Amsterdam allemaal rekening mee houden? Daar lees je in dit artikel meer over.

Amsterdam heeft smalle straten


In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de straten in Amsterdam. Onze hoofdstad heeft smalle straten en tegelijkertijd is het vrijwel altijd druk. Om die reden is het niet altijd praktisch om met grote voertuigen door de straten te rijden. Het is verstandig om daar vooraf rekening mee te houden, zodat je bij de verhuizing niet voor onverwachte problemen komt te staan.

Schrijf je op tijd in bij de gemeente


Het is verstandig om je tijdig in te schrijven. Anders krijg je namelijk te maken met problemen. Dit moet je doen via website van de Amsterdamse gemeente. Daar kun je gemakkelijk online je verhuizing doorgeven. Je kunt de verhuizing al vier weken voor de daadwerkelijke verhuizing doorgeven. Daarnaast moet je ook bepaalde documenten uploaden. Je moet een kopie van het huurcontract of koopcontract uploaden. Op het contract moet ook je naam, handtekening en adres staan. Ga je bij iemand intrekken? Dan heb je een toestemmingsverklaring van de bewoner nodig.

Onderzoek goed op welke toeslagen je recht hebt


Ga je in een huurwoning wonen? Dan heb je misschien recht op huurtoeslag in Amsterdam. Hier zijn landelijke eisen voor gesteld en die vind je op de website van de Rijksoverheid. Mensen met een koopwoning hebben soms ook recht op zorgtoeslag. Het is verstandig om voor de verhuizing al te onderzoeken waar je recht op hebt. Het duurt namelijk een tijdje voor de aanvraag daadwerkelijk wordt toegekend.

Op tijd administratieve zaken regelen

Bij een verhuizing is het van belang om op tijd de administratieve zaken te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van abonnementen. Anders heb je misschien de eerste tijd geen internet en dat is bijzonder frustrerend. Hoe meer zaken je op tijd regelt, hoe minder stress je zal ervaren bij de daadwerkelijke verhuizing.

Geniet van een soepele overstap

Verhuizen is leuk, maar tegelijkertijd stressvol en spannend. Om die reden is het belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden. Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel precies hoe een verhuizing naar Amsterdam in zijn werk gaat.