AMSTERDAM - Op maandag 15 januari kregen bewoners van de buurten ten zuiden van het Vondelpark op een bijeenkomst in Hotel Park Plaza informatie van stadsdeel Zuid en de politie over het project Waaks!

In het Project Waaks! werken gemeente, politie samen met bewoners en ondernemers aan een veilige buurt. De naam (met uitroepteken) is zo gekozen omdat het oorspronkelijk was gericht op hondenbezitters die vaak buiten zijn om hun hond uit te laten. Maar ook andere bewoners, ondernemers en bezoekers kunnen samen zorgen voor extra oren en ogen op straat. Waaks!-deelnemers zijn verenigd in een app-groep en werken nauw samen met de politie.

Vondelparkgroep

Voor de Valeriuspark- en de Willemsparkbuurt bestaat al een Waaks!-groep. Stadsdeel Zuid en de politie Amsterdam hebben nu ook contact met andere bewoners ten zuiden van het Vondelpark en starten graag een ‘Vondelparkgroep’. Bewoners die al in de reeds bestaande app-groep zitten hoeven niets te doen. De app heet na 15 januari ‘Vondelparkgroep’.

Aanmelden

Indien u verhinderd was voor de informatieavond en u wilt toch graag aansluiten bij het project Waaks! Of u wilt gewoon meer informatie. U kunt een e-mail sturen naar veiligheid.sdz@amsterdam.nl. Geef dan aan dat u graag informatie of een schrijfformulier wilt ontvangen.