AMSTERDAM - U heeft een appartement in Amsterdam? Dan heeft u te maken met een Vereniging van Eigenaars (VvE). Slapend of wakker, graag of traag: dit lidmaatschap is verplicht. En Amsterdam helpt u van harte!

Met een appartement bent u mede-eigenaar van de grond én mede-eigenaar van het gebouw op die grond. Omdat er meerdere eigenaren in het gebouw wonen, vormt u gezamenlijk de Vereniging van Eigenaars. Van een VvE bent u automatisch lid. Dit lidmaatschap valt niet te weigeren of op te zeggen. U moet er dus maar wat van zien te maken.

5 wist­-u-datjes…

  • Van 19 tot en met 23 februari is de Week van de VvE. Er zijn workshops, bijeenkomsten en spreekuren over het reilen en zeilen van een VvE. Inschrijven? Zie: amsterdam.nl/vve
  • Op donderdag 22 februari is er een borrel voor VvE-besturen in de Posthoornkerk in Amsterdam. Er zijn experts aanwezig aan wie u allerlei vragen kunt stellen. Aanmelden? Zie: amsterdam.nl/vve
  • U kunt checken of uw VvE aan de verplichtingen voldoet.
  • Vanaf 1 januari 2018 moet een VvE jaarlijks geld reserveren voor groot onderhoud aan het gebouw. Voorkom in vier stappen een financiële tegenvaller.
  • Bent u met uw VvE eigenaar van een galerijflat uit de periode 1950-1970? Let dan op de plicht om te controleren of de constructie van de vloer van de galerij en balkon wel veilig is.