AMSTERDAM - Vrouwen uit Noord die nog niet kunnen fietsen, of die onzeker of bang zijn in het verkeer, kunnen in De Banne op fietsles. Geen fiets? Geen nood: tijdens de les maak je gebruik van een leenfiets.

De fietscursus begint in de week van 13 maart en bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur. De cursus kost € 17,50. De lessen starten bij het Huis van De Wijk De Banne en worden gegeven door een ervaren vrouwelijke fietsdocent. Er is veel aandacht voor de praktijk van het fietsen in het verkeer, maar er is ook theorieles. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en een leuk fietscadeautje.

Startpunt fietslessen

Huis van de Wijk De Banne, Bezaanjachtplein 243 (bij Winkelcentrum De Banne)

Meer informatie, aanmelden en betalen

Je kunt je nu aanmelden bij het Huis van de Wijk De Banne voor één van de vier groepen:

  • groep A, maandag van 10.00 tot 11.30 uur
  • groep B, dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur
  • groep C, woensdag van 9.00 tot 10.30 uur
  • groep D, donderdag van 9.00 tot 10.30 uur

Betaling is vooraf, zonder betaling is deelname aan de cursus niet mogelijk.

Wat je mist als je niet fietst!

Fietsen vergroot je leefwereld en die van (je) kinderen. Als je niet kunt fietsen, mis je aansluiting met anderen. Op de middelbare school bijvoorbeeld, moeten leerlingen mee op fietsexcursie. Moeders die zelf fietsen, kunnen hun kinderen leren fietsen in het verkeer.

Bijna iedereen in Nederland kan fietsen. Fietsen is goed voor je gezondheid, goedkoop, praktisch, en belangrijk in het sociale verkeer: je kunt snel even naar de winkel of bij iemand op bezoek gaan, je kind naar zwemles of naar school brengen, of een stuk fietsen om op gewicht te blijven. Stap op de fiets!

De fietslessen voor vrouwen zijn onderdeel van het project ‘Heel Banne fietst’, mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en stadsdeel Noord, in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam en de ANWB.