AMSTERDAM - Wie organiseert de Vrijwilligersdag West 2018? Ook dit jaar mochten ondernemers hun ideeën voor de organisatie van de Vrijwilligersdag West 2018 bij het stadsdeel indienen. Het stadsdeel stelt een bedrag van € 45.000,- ter beschikking voor de dag. Woensdag 27 september lichtten ondernemers hun idee toe in een pitch.

Een kritisch publiek had een beslissende stem over de publieksprijs en een deskundige jury boog zich over de vraag: “welke ideeën bieden de meeste kans op haalbaarheid en komen in aanmerking voor verdere uitwerking van de vrijwilligersdag”.

Veel potentie voor een geslaagde vrijwilligersdag

Drie juryleden Nathalie Melchers (creatief Manager van Edel Events), Jeroen van Berkel (lid dagelijks bestuur) en Gerda Sordam (adviseur van stadsdeel West) stonden voor een moeilijke opgave. Alle plannen en pitches boden elk op hun eigen manier veel potentie voor een geslaagde vrijwilligersdag. Maar na lang jury beraad was de jury het unaniem eens: Mix voor Kids mag door naar de tweede ronde. En komt in aanmerking voor de verdere uitwerking van hun plan en het indienen van een offerte.

Vervolg

Mix voor Kids heeft tot uiterlijk 13 oktober aanstaande de tijd om een offerte in te dienen. Daarna is het aan de jury om de offerte te beoordelen en definitief te besluiten wie de opdracht krijgt. De uiteindelijke winnaar wordt op 20 oktober bekend gemaakt. De publieksprijswinnaar is gevraagd een voorstel te doen om de geldprijs van € 750,- op een ludieke manier in te zetten als extraatje voor de vrijwilligersdag 2018.