AMSTERDAM - Op vrijdag 26 januari a.s. is er een voorlichtingsbijeenkomst voor ouderen die in De Banne wonen. De wijkagent geeft in het Huis van de Wijk De Banne om 13.30 uur informatie en tips om het risico op een woningoverval of slachtoffer te worden van een babbeltruc te voorkomen.

U hoort wat u zelf kunt doen, en vooral ook wat u niet moet doen. Ook leert u babbeltrucs te herkennen. Weet wie er voor uw deur staat of wie u aan de telefoon heeft!

  • Wanneer: Vrijdag 26 januari 2018
  • Tijd: Programma van 13.30 uur tot 15.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur
  • Waar: Huis van de Wijk De Banne, ingang boven tegenover de bibliotheek, Bezaanjachtplein 243, Amsterdam
  • Aanmelden: Aanmelden is niet nodig

Tijdens de donkere dagen, van november tot maart, slaan inbrekers vaker hun slag. Er zijn dan meer woninginbraken. De politie en gemeente houden de komende weken extra toezicht en sturen preventieteams op pad om voorlichting te geven. Zelf kunt u ook iets doen. Kijk voor alle tips op www.amsterdam.nl/donkere-dagen-tip.

Laat het licht aan
Bent u niet thuis? Laat het licht aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet.

Deur op slot
Sluit de ramen en doe de deur goed op slot als u weg gaat. Laat de sleutel er niet inzitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Doe niet zomaar open
Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder om te zien wie er aan de deur is voor u opendoet.

Bel 112 bij verdachte situaties
Ziet u iets verdachts, waarschuw dan de politie via 112.

Doe ook mee met Burgernet
Door u aan te melden bij Burgernet werkt u samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans is dat een verdachte of een vermist persoon wordt opgespoord. Aanmelden gaat heel makkelijk via www.burgernet.nl/aanmelden