AMSTERDAM – Vondel Hotels opende gister officieel de deuren van het nieuwe Hotel Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam.
Het 4-sterren design hotel telt 25 kamers en Café Pontsteiger met groot zonnig terras aan het water. Hotel Pontsteiger is gevestigd op de begane grond van het moderne state-of-the-art gebouw ‘Pontsteiger’,
waar ook luxe appartementen worden bewoond. Een royale pier van 30 meter breed brengt je naar het hotel en café. Het interieur bestaat uit een combinatie van groene, industriële en warme materialen. Hotel Pontsteiger ademt hierdoor een stoere en creatieve sfeer.


Panorama uitzicht over het IJ
Pontsteiger is een belangrijk onderdeel van de transformatie van de Houthavens, de plek waar vrachtschepen een eeuw geleden hun boomstammen losten. Het 90 meter hoge gebouw is het nieuwe ijkpunt aan de vruchtbare oevers van het IJ.
Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger zijn gevestigd op de benedenverdieping van het gebouw.
Vondel Hotels heeft samen met binnenhuisarchitect Nicemakers een prachtig interieur samengesteld wat perfect past bij het karakter van het pand. Pontsteiger is stoer en robuust met warme materialen.
De gevel van het gehele pand zal afhankelijk van de zon, een variërend groene tot gouden gloed krijgen. Deze tinten en materialen zijn terug te zien in het interieur van zowel het hotel als het café.
Een groot deel van de kamers in het hotel hebben een fenomenaal uitzicht over het IJ, wat een verblijf in Hotel Pontsteiger uniek maakt.

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: “We beginnen het nieuwe jaar met de opening van Hotel Pontsteiger, waar we wederom enorm trots op zijn.
Hotel Pontsteiger is het eerste nieuwbouwproject binnen Vondel Hotels waarmee we weer een nieuwe uitdaging zijn aangegaan. Vondel Hotels staat bekend om karakteristieken panden.
Dit keer geen pand met historie maar een nieuwbouwproject met een uniek verhaal. Het is een eer om onderdeel te zijn van dit waanzinnige project.”

Café Pontsteiger
Onderdeel van Hotel Pontsteiger is Café Pontsteiger. Geniet binnen of buiten op het grote zonnige terras van het prachtige uitzicht over het IJ.
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds geopend voor zowel de buren als (hotel)gasten. Van een verse bagel met cream cheese en avocado tot vegetarische noodels en heerlijke homemade pizza’s.
Bij Café Pontsteiger worden verse gerechten en dranken geserveerd die daarnaast ook To Go te bestellen zijn. Perfect gelegen bij de veerpont naar Noord en een nieuwe hotspot voor buurtgenoten in de Houthavens.
Café Pontsteiger is elke dag geopend van 07:00 uur tot 20:00 uur.

Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger
Pontsteiger 343, Amsterdam
hotelpontsteiger.com l cafepontsteiger.com

Meer informatie: vondelhotels.comOver Vondel Hotels
Vondel Hotels is een unieke collectie hotels, short stay appartementen cafés en restaurants. In deze collectie is de hand van hotelier en eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar. Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal.
Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard.
Vondel Hotels is als een tweede thuis voor zowel zakelijke als leisure gasten.

Het portfolio bestaat uit: Hotel Vondel, Restaurant JOOST, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Café Remise47, B&nb Herengracht, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht, Café Louis, Hotel Mercier, Café Ons Huis,
Hotel van de Vijsel, Café Woodz, Hotel Pontsteiger, Café Pontsteiger en een hotel op de Geldersekade (2020). Meer informatie: vondelhotels.com