AMSTERDAM - Staat jullie bruiloft op de planning? Dan ben je misschien momenteel al wel druk bezig met de planning hiervan. Zit je eraan te denken om een vintage bruiloft te organiseren? Dit is een echte trend en kan dan ook zeker uniek zijn. Maar hoe organiseer je zo’n vintage bruiloft? Om jou op weg te helpen zetten wij wat handige tips op een rij, dus lees snel verder!

Geschikte trouwlocatie kiezen
Als je graag een vintage bruiloft wilt hebben, is het belangrijk dat de trouwlocatie zich hiervoor leent. Bij het zoeken naar geschikte trouwlocaties is het daarom verstandig om hier goed over na te denken. Zie jij potentie bij een bepaalde trouwlocatie om een vintage bruiloft te organiseren? Als dit niet het geval is, zoek dan verder. Het plaatje moet tenslotte wel goed passen! Trouwlocaties in Amsterdam zijn in ieder geval zeker de moeite waard om te bekijken als je nog op zoek bent naar een toffe locatie om te trouwen.

Trouwkaart
Als je ervoor hebt gekozen om een vintage bruiloft te organiseren, is het natuurlijk wel zo leuk dat je hier veel rekening mee probeert te houden. Begin maar eens met de trouwkaart, want deze kun je zeker vintage maken. Je kunt ervoor kiezen om deze trouwkaart zelf te maken, maar er zijn tegenwoordig ook online veel vintage trouwkaarten te vinden. Aan jou en je partner de keuze!

De trouwjurk
Bij een vintage bruiloft hoort uiteraard ook een vintage trouwjurk. En goed nieuws, want hier zijn er tegenwoordig genoeg van te vinden. Door een vintage trouwjurk uit te zoeken, ben je ervan verzekerd dat het helemaal in stijl is met het thema van de bruiloft. Bovendien is een vintage bruiloft natuurlijk duurzaam, wat ook een groot voordeel is. En nee, het is niet zo dat alle vintage bruiloften meteen ouderwets zijn. Er zijn genoeg mooie vintage trouwjurken te vinden waarmee jij op de grote dag de show steelt!

Vintage decoratie

Bij een vintage bruiloft kan de decoratie uiteraard niet ontbreken. Dit speelt tenslotte een grote rol in hoe de bruiloft eruit komt te zien. Met vintage decoratie kunnen jij en je partner zich helemaal uitleven, want er zijn veel verschillende dingen te bedenken. Van oude stoelen en spiegels tot houten kratten en juten vlaggen: het is allemaal mogelijk. Wees een beetje creatief samen en probeer dat vintage gevoel zoveel mogelijk over te brengen. Je zult zien dat je met behulp van leuke decoratie al een heel eind komt.

Je gasten in thema

Om de bruiloft compleet te maken, is het uiteraard wel leuk als ook je gasten rekening houden met het thema. Probeer dit hen dan ook goed duidelijk te maken. Niet alleen op de trouwkaart, maar vertel het hen ook nog een paar keer. Hoe meer mensen rekening houden met het thema, hoe toffer de sfeer zal worden.

Of je nu gaat trouwen in Haarlem, Amsterdam, in het bos of op het strand: een vintage bruiloft is goed te organiseren. Als jij en je partner dit dus graag willen, is het hoog tijd om hiermee aan de slag te gaan. Bovenstaande tips kunnen je hierbij vast al een eindje op weg helpen. Probeer telkens creatief te blijven en met nieuwe ideeën te komen voor het leukste resultaat. Dan gaan jullie vast een onvergetelijke dag tegemoet.