AMSTERDAM - Ben jij van plan om internationaal zaken te gaan doen met je bedrijf? Dan moeten je medewerkers daarbij meebewegen. Bijvoorbeeld je finance professionals, die daar mogelijk een rol in moeten gaan spelen. Daar moeten ze natuurlijk wel klaar voor zijn, zodat zij zelf en jij natuurlijk er op kan vertrouwen dat op het noodzakelijke niveau gewerkt kan worden. Daarom is het een goed idee om je finance professionals naar de CMA-opleiding van Staan-academy.com te sturen.

Wat is CMA?
CMA is een afkorting die staat voor Certified Management Accountant. Deze opleiding kan gezien worden als de internationale versie van de in Nederland bekende opleiding tot Register Controller (RC). Een finance professional met het CMA-certificaat op zak weet je bezit de benodigde vaardigheden en kennis op het gebied van accounting en financieel management die nodig zijn om op een succesvolle manier internationaal zaken te kunnen doen. CMA opleidingen bestaan doorgaans uit doorlopende scholing met daarnaast het opbouwen van werkervaring en natuurlijk uiteindelijk ook het afleggen van een streng examen, dat uit twee delen bestaat.

Voor wie is de CMA-opleiding?
Niet iedereen is zomaar gekwalificeerd om de CMA-opleiding te volgen. De opleiding is bedoeld voor finance professionals met ambities die minimaal in het bezit zijn van een BA-diploma van een erkende hogeschool/universiteit, of eventueel een andere, soortgelijke professionele certificering. Ook is het belangrijk dat de finance professional in kwestie speciale interesse heeft in Business Control, FP&A of Management Accounting. Ook is een gedegen kennis vereist op het gebied van Financial Accounting en Management Accounting, evenals kennis van Financial Decision-Making.

Opleiding met hoog slagingspercentage
Stuur je je finance professionals op de CMA-opleiding bij Staan Academy, dan profiteer je van een opleiding met een hoog slagingspercentage: meer dan 85 procent van de deelnemers slaagt voor de opleiding. Deelnemers beginnen zelfstandig met de voorbereiding door theorie door te nemen voordat de maandelijkse interactieve sessie die bij de opleiding hoort plaatsvindt. Die interactieve sessies beginnen met korte hoorcolleges om de doorgenomen theorie op te frissen en vervolgens gaan de deelnemers die kennis toepassen in de praktijk met behulp van zogenaamde break-out sessies. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht voor alle deelnemers die dat nodig hebben.

Als je je medewerkers gaat inzetten voor je internationale zaken, is het ook zinnig om ze op een cursus Business English te sturen. In het Engels communiceren op zakelijk niveau vergt wat andere vaardigheden dan die je op de middelbare school leert. Deze investering helpt om ervoor te zorgen dat je medewerkers professioneler én zekerder overkomen.