AMSTERDAM - Iedereen droomt van een stralend witte glimlach met gezonde tanden. Je gebit bepaalt voor een deel je uiterlijk en je uitstraling: een recht en wit gebit wordt geassocieerd met jong en gezond. Er bestaan verschillende manieren om je tanden te bleken, de één effectiever en veiliger dan de ander. Tanden bleken in Amsterdam? Lees dan snel verder!


Thuis of bij de professional tanden bleken in Amsterdam?

Je kunt je tanden zo veel poetsen als je wilt, maar je tanden bleken is de enige manier om tandverkleuring ongedaan te maken. Het is belangrijk om dit veilig en professioneel te laten doen. Tanden bleken in Amsterdam? Alleen tandartsen hebben toestemming om te bleken met goedgekeurde bleekgel die waterstofperoxide bevat van maximaal 6%. Schoonheids- en bleeksalons hebben die toestemming niet, zij mogen van de wet maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. Dit is echter te weinig om echt effectief te zijn.

Thuis tanden bleken

Er zijn officieel geen producten verkrijgbaar waarmee je zelf op een veilige manier professionele resultaten kunt behalen, behalve de producten van de tandarts. De bleekgels die je via eBay en AliExpress kunt bestellen, zijn doorgaans vrij agressief. Je weet niet wat erin zit en wat de effecten op de lange termijn zijn. Ook kun je je tandvlees flink beschadigen, ontstekingen oplopen en gevoelige tanden krijgen met deze setjes. Goedgekeurde gels die thuis gebruikt kunnen worden, mogen (net zoals in bleeksalons) maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten, waardoor een langdurig, gewenst resultaat niet behaald wordt.

Tanden bleken in Amsterdam bij de tandarts

Het is dus niet aan te raden om zelf een bleeksetje te kopen en thuis aan de slag te gaan. Tanden bleken in Amsterdam? Maak dan een afspraak bij de tandarts. Zij werken vaak met Philips Zoom! producten, waarmee je zeker weet dat je veilig en goed zit. Binnen twee uur is het al mogelijk om een stralend witte glimlach te realiseren.

Hoe werkt tanden bleken in Amsterdam?

Gelukkig is tanden bleken in Amsterdam geen ingrijpende behandeling. Tijdens de behandeling worden je tanden en kiezen uitwendig gebleekt met een speciale LED bleeklamp. De lamp activeert de bleekgel. Doordat de lamp alleen gebruik maakt van licht en niet van warmte is er geen sprake van gevaar voor het gebit. De bleekbehandeling is pijnvrij en het resultaat is direct zichtbaar.

Oorzaken verkleurde tanden

Zelfs als je je tanden goed verzorgt, kunnen ze toch verkleuren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen intrinsieke en extrinsieke verkleuringen. Bij intrinsieke verkleuringen zit de verkleuring in het tandbeen, inwendig dus. Bij extrinsieke verkleuring verkleurt het tandglazuur juist van buitenaf. Aan inwendige verkleuringen kun je vaak niets doen: het ontstaat bijvoorbeeld doordat de tandzenuw afsterft waardoor er verkleuring ontstaat. Ook verkleuren je tanden inwendig door ouderdom.

Uitwendige verkleuring kunnen we wél zelf beïnvloeden, dat komt voornamelijk door onze voeding. Typische voedingsmiddelen waardoor tandverkleuring ontstaat zijn thee, koffie en rode wijn. Roken is ook één van de grootste boosdoeners van verkleuring.

Gebleekte tanden wit houden en verkleuring voorkomen

Tanden bleken in Amsterdam en verkleuring voorkomen? Let dan vooral op je voeding. Consumeer zoals eerder gezegd zo min mogelijk koffie, thee en rode wijn. Ook zure voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met kleurstoffen dien je zoveel mogelijk te vermijden. Hetzelfde geldt uiteraard voor roken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om na het drinken van koffie of thee even je tanden te poetsen, dat scheelt namelijk al een hoop. Ook het drinken van een á twee glazen water na een maaltijd zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk weggespoelt wordt.