NEDERLAND - Door de zware storm van deze ochtend ligt het treinverkeer tot op heden stil.

NS en ProRail zijn door de storm van vanochtend genoodzaakt de treindienst tot nader order te staken. Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg kunnen blijven rijden. Houdt u er rekening mee dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er nog beperkingen in het treinverkeer zullen zijn.

UPDATE 14:50

De NS laat weten dat er 'voorlopig' nog geen treinverkeer mogelijk is. ProRail is momenteel aan het bekijken hoe erg de schade is. Er wordt verwacht dat reizigers de komende tijd nog last zullen ondervinden van de stormschade.

UPDATE: De situatie op het spoor om 13:20 uur. De icoontjes geven de stremmingen aan. Waar een getal genoemd staat, zijn meerdere stremmingen. Let op: Ook na de storm is tijd nodig voor herstel van de flinke stormschade. #coderood #storm pic.twitter.com/LSYjr60jw4

— ProRail (@ProRail) 18 januari 2018

UPDATE 13:15

NS geeft aan dat het nog niet mogelijk is om aan te geven wanneer het treinverkeer veilig opgestart kan worden.

UPDATE 12:15

Marjan Rintel, directeur Operatie van de NS heeft toelichting over het stilleggen van het treinverkeer in een video. "De huidige situatie is dat ProRail en NS hebben besloten om te stoppen met het rijden van treinen vanwege een zeer zware storm. Wij vinden het niet verantwoord, het is niet meer veilig voor onze reizigers en onze medewerkers. Er zijn zeer veel infrastoringen aan het spoor, aan de bovenleiding en we zullen vanmiddag in kaart brengen hoe groot die schade is, om te kunnen bepalen wanneer we weer gaan rijden."

UPDATE 11:00

NS meldt op Twitter dat de staking van het treinverkeer vooralsnog tot 14:00 duurt, maar dat deze tijd nog onder voorbehoud is.