AMSTERDAM - Vanaf 1 mei riskeert u een boete als u met uw te oude brom- of snorfiets in de Amsterdamse milieuzone rijdt. Maar de scooter in de schuur laten staan en niet gebruiken kost ook geld, want u betaalt de verzekering of u moet hem schorsen. Bespaar deze kosten en lever uw scooter in tijdens de inleverdagen.

Van 21 t/m 30 april is er een speciale inleveractie voor oude brom- en snorfietsen. Tijdens deze dagen kunt u uw rijdende scooter inleveren bij één van de veertien aangesloten Amsterdamse scooterwinkels. De winkel geeft u sowieso een tegoedbon van €25,-. Is uw scooter meer waard? Dan sluit de scooterwinkel een betere deal met u.

Gratis laten ophalen

U kunt er ook voor kiezen om uw scooter gratis te laten ophalen op zaterdag 21 april. U krijgt dan een vrijwaringsbewijs, zodat u van de kosten voor verzekering of eventuele schorsing af bent.

Boete milieuzone

De milieuzone geldt al sinds 1 januari, maar tot nu kregen overtreders alleen een waarschuwingsbrief thuisgestuurd. Per 1 mei worden echte boetes uitgedeeld voor een bedrag van €65,-. Rijdt u nog op een te oud voertuig? Wij adviseren u snel over te stappen op een ander vervoersmiddel. De milieuzone zorgt voor schonere en gezondere lucht in de stad.

Inleveren?

Klaar om uw brommer of scooter in te leveren? Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/scooter.