AMSTERDAM - Aan de Transformatorweg 6 komt een Extra Begeleidings- en Toezichtlocatie (ebtl) voor asielzoekers. De EBTL is een nieuwe vorm van opvang.

Op 10 juli is hier een informatiebijeenkomst over geweest. Het verslag kunt u hier (PDF, 144 kB)

lezen. Meer informatie over deze locatie vindt u hier.

Heeft u vragen over de EBTL locatie? U kunt contact opnemen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers via 088 715 7000 of publieksvoorlichting@coa.nl. U kunt ook contact opnemen met mevrouw Huikeshoven, projectleider veiligheid stadsdeel West, m.huikeshoven@amsterdam.nl.

Vergunningprocedure
Om de locatie aan de Transformatorweg 6 geschikt te maken voor de toekomstige tijdelijke bewoners, is een omgevingsvergunning nodig. De procedure rondom deze vergunning is gestart, u kunt de aanvraag hier bekijken. Naar verwachting wordt deze vergunning binnenkort verleend. Vanaf het moment van verlening kunnen belanghebbenden 6 weken bezwaar maken tegen de inhoud van deze omgevingsvergunning, dat wil zeggen tegen het ombouwen en het inrichten van de ruimtes. Via de nieuwsbrief van stadsdeel West en de facebookpagina De buurten van Westerpark maken wij bekend wanneer de vergunning is afgegeven, en wanneer en waar een inloop is waar u de vergunning in kunt zien en vragen kunt stellen.