AMSTERDAM - Twee schoolklassen in Amsterdam Noord hebben op 16 maart, Dag van de Leerplicht, een prijs voor minst verzuimende klas gekregen.

Wethouder onderwijs Simone Kukenheim overhandigde de prijs op het Orion College. Op het Beroepscollege Noorderlicht Schoenerstraat reikte Saskia Groenewoud van de bestuurscommissie Noord de prijs uit.

Klas OB1 van het Orion College Beijerlandstraat is de minst verzuimende klas binnen het voortgezet speciaal onderwijs van heel Amsterdam en won daarmee een dag naar Artis.
Klas 4F van het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht locatie Schoenerstraat (voorheen Rosa Beroepscollege) is de minst verzuimende schoolklas van het voortgezet onderwijs in Noord. De klas kreeg de wisseltrofee en voor iedereen een bioscoopbon. Twee leerlingen werden extra in het zonnetje gezet omdat zij helemaal niet verzuimd hebben, één van hen zelfs al drie jaar!

Op de Dag van de Leerplicht geeft de gemeente Amsterdam op een positieve manier aandacht aan schoolverzuim en het recht op onderwijs, onder andere met een ‘niet verzuimwedstrijd’.