NEDERLAND/BELGIE - Bent u ook behept met het tourvirus en bent u ook zo blij dat het eindelijk allemaal weer zonder problemen kan? Blijf dan vooral helemaal in die heerlijke ‘mood’ en lees ‘Wielersnapshots’ van Guy Van Den Langenbergh en Robbert Tilli.


‘Wielersnapshots’ verhaalt over de afgelopen twee wielerjaren. In het eerste coronajaar wordt de koerskalender in drie maanden gepropt en afgeraffeld zonder publiek. In het tweede jaar is het publiek er deels weer bij en is de koers is enerverender dan ooit.

In Amsterdam zit amateur-wielerliefhebber Robbert Tilli thuis voor de tv te genieten. Hij tekent en schrijft er rennersportretten bij, in één enkel geval zelfs dubbelportretten. Daar laat hij de Belgische wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh, prof bij Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad, op reageren vanuit zijn mediabubbel. Samen richten ze een monument op voor de helden en heldinnen van de koers, zoals het onafscheidelijke duo Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Opdat niemand ooit nog de corona-editie van De Ronde van Vlaanderen vergeet! Of voor Primož Roglič en Tadej Pogačar in de coronatour van 2020. Uiteraard hebben Tilli en Van Den Langenbergh ook oog voor de comeback van Mark Cavendish, het uitdoven van enkele grote carrières, cultfiguren en de strijd tussen Anna en Annemiek.

Voor wie ook maar enigszins geïnteresseerd is in de wielrensport is ‘Wielersnapshots’ een absolute must!

De auteurs

Robbert Tilli (1961) heeft twee grote passies, sport en muziek. Over beide onderwerpen schrijft hij. In 2019 schreef hij samen met Rodney Rijsdijk ‘En Johan zag dat het goed was’, een eerbetoon in 32 portretten over Ajax dat in 2019 geschiedenis schreef in de Champions League. De getekende portretten waren ook van zijn hand.

Guy Van Den Langenbergh (1968) is wielersportjournalist van Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Hij heeft er intussen twaalf volledige Tour de Frances opzitten en was op zowat elke grote wielerwedstrijd meermaals aanwezig. Hij schreef een aantal wielerboeken, waaronder Spartacus, de geautoriseerde bibliografie van Fabian Cancellara en 100 keer Vlaanderen, een terugblik op de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen, in samenwerking met ex-winnaar Nick Nuyens.

Dit boek wordt uitgegeven door Willems Uitgevers en is bij alle reguliere boekhandels te koop óf te bestellen via https://boeken.cafe/winkel/niet-gecategoriseerd/wielersnapshots/

ISBN: 9789493242296| Paperback, 160 pagina's | Prijs: € 25