NEDERLAND - De herfst laat zich in de eerste week van oktober goed zien. na een onstuimig en nat weekend houdt het wisselvallige weer de komende dagen nog zeker aan. Tot en met woensdag is er dagelijks kans op buien, de vooruitzichten voor de dagen erna lijken iets zachter.


Na het natte weekend lijkt de maandag overal droog te beginnen en is er een afwisseling van wolkenvelden en wat zon. In de middag ontstaan er vanuit het (zuid)westen wel enkele buien al blijft het landinwaarts meest droog. Bij een matige tot aan de kust krachtige zuidwestenwind wordt het 16, 17 graden.

Dinsdag is het wisselvalliger en kunnen in het hele land buien ontstaan. Bij een matige zuidoostenwind zal het tot 16 graden in de middag worden.

Ook op woensdag kunnen wij te maken hebben met nog een aantal buien, al komt tussendoor de zon te voorschijn. Ook nu zal de maxima temperatuur zo'n 16 graden blijven.

Vanaf donderdag wordt de buienkans steeds kleiner en lijkt het een paar dagen droog te blijven. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af bij een matige westenwind en de thermometer blijft stabiel op zo'n 16 graden staan.

Vrijdag is er een gerede kans op een mooie herfstdag waarbij het in de nacht en ochtend tussen de 7 en 10 graden is, en in de middag tussen de zestien en 18 graden. Breekt de zon door, dan kan het ook zomaar richting de 20 garden gaan.

In vergelijking met afgelopen weekend ziet het er zaterdag en zondag veel beter uit. Bij een matige zuidoostenwind lijkt in het hele land de zon door te breken met temperaturen net onder of rond de twintig graden. De verwachting is dat deze lijn nog een paar dagen doortrekt naar de week daarop.