AMSTERDAM - Erik Gerritsen, nu Secretaris-Generaal van Volksgezondheid, Wonen en Sport, voorheen Gemeentesecretaris Amsterdam: wordt directievoorzitter van de oudste en grootste woningcorporatie van Nederland: Ymere.


“Ik ga weer terug de praktijk in. Een praktijk met als werkingsgebied de metropool regio Amsterdam, waarin ik kan blijven doen waar mijn passie ligt: verschil maken voor kwetsbare mensen. Dit keer vanuit de belangrijke invalshoek van goed wonen voor mensen met een kleine beurs en andere uitdagingen in het leven. Naast de zorg een van de belangrijkste maatschappelijke opgaven van deze tijd. Met het mooie vooruitzicht om weer elke dag op de fiets naar mijn werk te kunnen gaan en zo weer verder te werken aan een gezonde leefstijl. ‘

Het afscheid van het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport valt hem ook best zwaar. De pandemie valt o.a. onder zijn Ministerie. Gerritsen kijkt terug “op een inspirerende en zeer betekenisvolle periode bij het mooiste Ministerie in Den Haag”. Het gebeurt niet vaak dat een topambtenaar, een Secretaris Generaal, de hoogste baas van een Ministerie, zo’n carrière-switch maakt!