AMSTERDAM - De drukke hoofdstad van ons kleine kikkerlandje, het is een stad vol leven en historie. Van de kleine kroegjes in de intieme straatjes of aan de grachten van Amsterdam, tot de gigantische bedrijven met hoofdkantoren op de Zuid-as. Wanneer je er over nadenkt is het maar een indrukwekkende boel. Maar stel je komt net in Amsterdam wonen en hebt bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Of je hebt een hele moeilijke tijd achter de rug en moet weer beginnen met werken, hoe pak je dat aan? Ik geef jou 3 tips hoe je dit het beste kan aanpakken!

Tip 1: Zoek rust op

Voordat je gaat beginnen met solliciteren is het zaak wat rust op te zoeken. Of je nu bent ontslagen van je baan, of dat je zelf bent vertrokken is het zaak dat je een moment voor jezelf neemt. Ga een (mid-)weekje weg. Ga naar het platte land voordat je jezelf weer in het drukke stadsleven gaat voegen. Je zal merken dat dit je onwijs veel profijt geeft en je bepaalde zaken heel anders gaat zien.

Tip 2: Leer jezelf kennen
Het is een indrukwekkende boel dat Amsterdam, maar dat neemt niet weg dat je alsnog aan de bak moet. Maar juist doordat het een grote stad is met veel prikkels kan dit heel lastig zijn. Hierom wil ik je adviseren om naar jezelf opzoek te gaan. Bij tip 1 gaf ik al aan dat je eerst wat rust op moet zoeken, maar daarnaast is het ook heel belangrijk om je lichaam zich goed te laten voelen. Dit is voor iedereen heel anders, maar bijvoorbeeld een keer per week naar de sportschool gaan, een ochtendroutine starten of je lichaam laten relaxen door yoga kan een gigantisch verschil betekenen. Dit zal voor de meeste niet altijd een verschil maken, gelukkig zijn er veel professionals die je kunnen helpen jou naast lichamelijke rust ook geestelijke rust kunnen bieden en jou te helpen bij het vinden van een baan. Kijk bijvoorbeeld bij Coach Amsterdam, hoe zij jou kunnen helpen.

Tip 3: zoek professionals op
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een hele moeilijke tijd achter de rug hebt gehad, waardoor je lang niet hebt kunnen werken. Juist voor dit soort situaties is er re-integratie Amsterdam. Zij zijn uiterst geschikt om met jou het gesprek aan te gaan en jou te ondersteunen in alle aspecten die komen kijken bij het re-integratie proces.