AMSTERDAM - Wonen in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Verhuizen naar de grote stad kan een hele stap zijn. Voor de één een droom die uitkomt, voor de ander noodgedwongen voor werk. Vooral wanneer je uit een relatief klein dorpje komt, kan een verhuizing naar een grote stad nog wel eens wat te weeg brengen. Waar we vaak in een dorp de weg volledig uit ons hoofd kennen, zal dit in de grote stad vooral in het begin nog wel eens flink kunnen tegenvallen. Toch zijn er enkele tips, die wanneer jij gaat verhuizen naar de grote stad perfect kunt toepassen om het leven hier een stuk aangenamer en makkelijker voor jezelf te maken.

Fiets
De fiets is in de grote stad je beste vriend. Het parkeren van een auto is een echte opgave om over de kosten voor het parkeren van je auto nog maar te zwijgen. Als we kijken naar de binnenstad van Amsterdam, dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het hebben van een auto hier absoluut niet praktisch is. Heb je dan toch een keer een auto nodig, dan is het beter er één te vragen aan familie of vrienden of een auto huren Amsterdam. Heb je nog geen fiets, dan is het verstandig deze bovenaan je lijstje te zetten met ‘nog aan te schaffen spulletjes’. Want een fiets is in deze stad een onmisbaar object. Let wel op, dat je geen dure fiets koopt, want het percentage gestolen fietsen ligt in deze steden ver boven het landelijk gemiddelde.

Het OV
Voor wie uit een drop komt, zal doorgaan geen hele gelukkige herinneringen hebben aan het openbaar vervoer. De bus komt vaak niet vaker dan één keer per uur langs en ook de aanwezigheid van voldoende haltes is vaak een enorme ergernis. Voor wie naar de grote stad gaat, zal al snel tot de conclusie komen, dat gebruik van het OV hier de perfecte manier is om jezelf snel en voordelig te kunnen verplaatsen. Je vindt namelijk op iedere hoek van de straat wel een halte voor zowel de bus als tram, maar ook een treinstation is op steenworp afstand. Heb je dan toch een auto nodig, dan kun je deze het best even een paar dagen huren. Net als online een auto huren Spanje kun je ook in Nederland met een paar klikken je favoriete auto reserveren.

Vereniging
Voor wie verhuist naar de grote stad moet vaak ook een groot deel van de vrienden achterlaten. Toch kun je ook in de grote stad eenvoudig vrienden maken. Ben je student, dan is een studentenvereniging hiervoor bij uitstek geschikt. Werk je, probeer dan wat aansluiting te vinden bij collega’s. Vertrek je onverhoopt naar het buitenland voor een tijdelijke klus, trek er dan eens op uit om het land te verkennen. Een auto of fiets huren is dan de perfecte manier. Weet jij wanneer je vertrekt, dan kun je vooraf eenvoudig online. een auto huren Bonaire. Zo kun je direct vanaf het vliegveld op verkenningstocht.