AMSTERDAM - Je bent een student en je wil graag je studentenhuis verbouwen. Dat kan best lastig zijn, maar het is zeker mogelijk. Er zijn namelijk een aantal zaken die bij een verbouwing komen kijken. Wil jij weten hoe je de verbouwing van je studentenkamer het best aanpakt? Lees dan snel verder!

Deze 6 tips heb je nodig bij het verbouwen van je studentenkamer!
Het verbouwen van een studentenhuis kan knap lastig zijn. Dit komt doordat er een aantal dingen zijn waar je rekening mee moet houden bij het verbouwen van een studentenkamer. Daarom hebben we 6 tips onder elkaar gezet zodat jij makkelijker je studentenhuis kunt verbouwen:

1. Wat wil en mag je verbouwen?
Het is belangrijk om alvast een goede inschatting te maken van wat je wil veranderen aan je huis en op welke manier je dit wil doen. Het komt vaak voor dat wanneer je in een studentenhuis woont je ook met andere huisgenoten woont. Overleg eerst met hen of zij het ook goed vinden om de gewenste onderdelen van het huis te verbouwen.

Daarnaast verschilt het per soort woning of je wel of niet mag verbouwen. Is het een huurwoning en is het huis monumentaal? Dan moet je eerst onderzoek doen en moet je goed navragen of je wel mag verbouwen in je huis. Bij een koopwoning heb je vaak meer vrijheid op het gebied van verbouwingen plegen aan je huis.

2. Maak een schatting van de kosten en hoeveel tijd je nodig hebt.
Nu je weet wat je wil verbouwen aan je studentenkamer, is het belangrijk om een overzicht te maken van alle kosten en de tijd die je hierbij nodig hebt. Op deze manier kun je bekijken of de kosten overeenkomen met het budget dat je beschikbaar hebt. Daarnaast weet je ook hoeveel tijd je eraan kwijt bent en kun je dit vooruitplannen.

Wanneer je je verbouwing uitbesteedt is het ook handig om een kostenoverzicht te maken van de offerte(s) die je hiervoor aanvraagt. Vergelijk de offertes goed met elkaar en bekijk welke offertes het best bij jouw verbouwing past. Op deze manier kun je alle kosten berekenen, weet je waar je aan toe bent en of dit binnen je budget valt.

3. Maak een planning.
Nu je weet wat de kosten zijn voor je verbouwing en hoeveel tijd je er ongeveer aan kwijt bent, kun je een planning maken. Dit is erg belangrijk, vooral als er veel werkzaamheden komen kijken bij je verbouwing. Met een planning verloopt alles een stuk makkelijker en overzichtelijker. Op deze manier voorkom je dat je tegen
onverwachte werkzaamheden aanloopt.

4. Schakel hulp in waar nodig.
Als je de verbouwing zelf wil doen en kosten wil besparen, dan kun je ook hulp aan andere vragen. Vraag bijvoorbeeld hulp aan je huisgenoten, vrienden, familie, collega’s, kennissen, enzovoorts. Op deze manier is de verbouwing sneller af en hoef je minder zelf te doen.

5. Bekijk welk gereedschap en welke tools je nodig hebt.
Er zijn vaak aardig wat werkzaamheden bij een verbouwing. Als je je verbouwing zelf wil doen heb je daar gereedschap en tools voor nodig. Zorg er dus voor dat je deze al klaar hebt liggen of eventueel bij iemand leent of bij een winkel koopt.

Daarnaast levert een verbouwing vaak veel afval en puin op. Met een afvalcontainer kun je dit probleem oplossen. Je kunt hierin gemakkelijk je afval weggooien en dit wordt vervolgens weer opgehaald. Ook in de grote steden van Nederland kan dit, een afvalcontainer huren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven, etc. is allemaal mogelijk. Op deze manier zorg je ervoor dat je afval netjes is opgeruimd en wordt weggebracht.

6. Bekijk of je een vergunning nodig hebt.
Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten woningen en sommige woningen mag je wel verbouwen en sommige niet. Daarom is het belangrijk om goed uit te zoeken of dit ook bij jouw woning geldt en of jouw verbouwing vergunningsvrij is. Vaak moet je een vergunning aanvragen wanneer je omgeving overlast van je verbouwing kan krijgen. Zorg er dus voor dat als je een vergunning nodig hebt, je deze op tijd aanvraagt. Op deze manier blijf je op schema en voorkom je chaos.

Nu je deze tips weet kun je aan de slag met je verbouwing. Denk aan je eigen veiligheid en als je een tip bent vergeten kun je deze hier gerust terugvinden!