AMSTERDAM - Op donderdag 27 april viert Amsterdam weer Koningsdag. Dit jaar zijn er vergunningen verleend voor vijf grote evenementen op verschillende plekken aan de randen van de stad. Daarnaast worden er op weer op veel plekken vrijmarkten georganiseerd, en worden er vergunningen verleend voor kleinere podia en live muziek. Daarmee blijft Koningsdag ook een feest voor Amsterdammers. 

  1. Loveland van Oranje Meerpark 
  2. Oranjebloesem Pampuslaan (Blijburg aan Zee)
  3. Kingsland Festival RAI 
  4. Nassau Festival Olympisch Gebied 
  5. Kroongetuige/Stadspodium Turbinestraat

Start ticketverkoop
Vanaf morgen (9 februari) om 12.00 uur ’s middags start de ticketverkoop voor grote evenementen in Amsterdam. De online ticketverkoop sluit op woensdag 27 april om 11.00 uur  ‘s ochtends. Er worden geen tickets aan de deur verkocht.

Koningsdag Amsterdam 2017
Grote evenementen mogen ook dit jaar alleen plaatsvinden buiten de binnenstad. Die maatregel is voor het eerst genomen in 2012 om overlast tegen te gaan, de drukte beter te spreiden, en Koningsdag ook weer een feest te laten zijn voor Amsterdammers. Het beleid om grote evenementen te spreiden tijdens de jaarlijkse nationale feestdag is daarmee een voorloper van de uitgangspunten die in 2016 zijn vastgesteld voor het nieuwe evenementenbeleid.

Reisadvies
De organisatoren, gemeente, politie en vervoerders (NS en GVB) doen er ook dit jaar alles aan om ervoor te zorgen dat feestvierders op een goede manier naar het feest en naar huis toe kunnen komen. Bezoekers aan de grote evenementen worden verzocht het reisadvies op te volgen dat zij via de evenementenorganisatie ontvangen.