In de file staan, in een kantoorjungle zitten: veel mensen zien dat niet meer zitten. Tijdens de coronacrisis maakten we massaal kennis met thuiswerken, en dat bevalt veel mensen nog steeds erg goed. Bedrijven staan dan ook steeds vaker toe om op afstand te werken. Voor welke beroepen hoef je je huis niet uit?

Virtueel assistent

Virtuele assistenten worden door een opdrachtgever ingehuurd om vanuit huis ondersteuning te bieden bij verschillende taken binnen een bedrijf. Dit doe je geheel online. VA’s zorgen bijvoorbeeld voor de administratie, zoals het verwerken van de boekhouding of het inboeken van facturen, maar bedrijven zetten VA’s ook in voor onder meer e-mailmarketing en websitebeheer. Ben je goed in sociale media? Dan kom je zeker van pas als VA.

Er zijn ook zogenoemde ‘allrounders’. Een allround virtueel assistent helpt met alle taken, van facturatie tot content management en marketing. Daar kun je een aardig zakcentje mee verdienen.

Crypto-investeerder

Vaak wordt van investeren in crypto gedacht dat het een manier is om passief inkomen te verdienen, maar eigenlijk zou je het moeten zien als een echt beroep. Je bent namelijk steeds bezig om de markt in de gaten te houden en te bedenken wat je volgende stap zal zijn. Om te investeren in crypto, moet je ook wat uitzoekwerk doen. Kortom, crypto-investeerder is een heus beroep. Een voorbeeld van een manier om geld te verdienen, is ethereum staking. Je zet je crypto in om de blockchain te beveiligen.

Als beloning hiervoor, krijg je staking rewards uitgekeerd. Van die rewards maak je uiteindelijk crypto munten, die je kunt verhandelen. Crypto kun je laten uitkeren naar euro’s, en dan heb je met je werk als investeerder en crypto staking toch een leuk extra zakcentje verdiend.

Klantenservice medewerker

Denk je aan ‘klantenservice medewerker’, dan denk je aan een callcenter. Toch zijn er steeds meer mensen die vanuit huis voor een klantenservice werken. Misschien denk je dat kunstmatige intelligentie straks deze hele sector overneemt, maar dat valt wel mee. Chatbots en robots die telefoongesprekken voeren zijn namelijk nog niet zover dat ze complexe handelingen kunnen uitvoeren.

Heb je al wat ervaring met het verlenen van telefonische klantenservice of babbel je graag, dan kun je al snel aan de slag als klantenservicemedewerker vanuit huis. Heb je nog geen ervaring, dan kun je vaak eerst een uitgebreide training krijgen. Het bedrijf waar je voor gaat werken voorziet je in alle spullen die je nodig hebt, zoals een headset. Natuurlijk moet je wel al je eigen laptop en internetverbinding hebben.