AMSTERDAM - Vanaf 20 april start GVB met de Noord/Zuidlijn-testritten. Met verschillende scenario’s oefent GVB ongeveer zes weken lang met testreizigers op de nieuwste metrolijn. GVB laat weten dat alle testritten inmiddels vol zitten.

GVB beproeft de Noord/Zuidlijn zodat zij de reizigers per 22 juli een zo aangenaam mogelijke reis kunnen bezorgen. De testen vinden plaats op verschillende dagen, zowel doordeweeks als in het weekend. Ook de tijden variëren: de tests vinden vooral in de ochtend en avond plaats. Een testrit duurt meestal vier uur.

Inschrijven voor een Noord/Zuidlijn-testrit

GVB laat weten dat alle testritten inmiddels vol zitten, maar dat er plekken vrij kunnen komen en het dus zinvol is om de website in de gaten te blijven houden.

Na uw inschrijving

GVB test acht scenario’s, van tevoren zal u niet weten voor welk scenario u zich inschrijft. Wel weet u dat uw Noord/Zuidlijn-testrit begint en eindigt op Centraal Station Amsterdam, dat doen ze namelijk allemaal. Het GVB-team ontvangt u graag in de centrale metrohal aan de voorkant van CS.

Vragen?

Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en een week van tevoren ontvangt u per e-mail ook uw persoonlijke ticket voor de testrit en nog meer praktische informatie. Met vragen kunt u terecht op GVB’s veelgestelde vragenpagina.