AMSTERDAM - Metro en Tram test vanaf het weekend van 20 oktober tot eind van het jaar het nieuwe treinbeveiligingssysteem op het bestaande metronet op hoge snelheid.

Testritten in de nacht

Om het metroverkeer overdag niet te verstoren, zijn de testen ’s nachts in de weekenden. De afgelopen periode gebeurde dit al regelmatig op lage snelheid maar vanaf komend weekend op hoge snelheid.

Het is natuurlijk niet gebruikelijk dat er in de nacht metro’s rijden dus mogelijk ondervindt u hier hinder van. De metro stopt namelijk net als overdag bij de haltes en de deuren gaan open en dicht. Alleen stapt er nu niemand in of uit.

Er wordt gereden in de nacht van vrijdag op zaterdag, zaterdag op zondag en zondag op maandag. Dit is elke keer tussen 01.30 en 05.30 uur.

Diverse metro’s en meerdere routes

Er wordt getest met verschillende metro’s (zowel de M5, de S3/M4 en de S1/S2 voertuigen) die verschillende routes rijden.

De metro’s rijden tussen Centraal Station en Gein, Centraal Station en Gaasperplas en tussen Isolatorweg en Amstelveenseweg.

Naar verwachting rijden er elk weekend circa 10 metro’s op het hele traject.

Meer informatie

Vragen? Neem contact op met Metro en Tram per mail: Metro.Tram@amsterdam.nl of telefonisch: 020 470 4070 en vraag naar de afdeling communicatie. Of kijk op de website wijnemenjemee