NEDERLAND - De zon schijnt vandaag weer flink en de temperatuur loopt snel op. Vanmiddag is het op veel plaatsen tropisch met zo'n 28 graden langs de kust tot 33 graden elders in het land. Het lijkt voorlopig wel de laatste tropische dag te worden. De rest van de week wordt het licht wisselvallig met temperaturen van 20 tot 25 graden waarin de buienkans gedurende de week toeneemt.


De zon schijnt op zondag uitbundig en het is overal droog. De wind waait zwak uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur loopt razendsnel op. Rond het middaguur is het al zo'n 25 tot 28 graden en in de middag halen we vrijwel overal de 30 graden. Aan zee steekt wel een zwakke wind op. Daar wordt het 27 tot 29 graden. Landinwaarts is het tropisch met 30 tot 32 graden. In Noord-Brabant en in Limburg kan het lokaal 33 graden worden.In de avonduren blijft de temperatuur tot middernacht boven de twintig graden en schijnt de zon nog geruime tijd voordat ze rond 22:00 uur achter de horizon verdwijnt.

In de nacht naar maandag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en volgen met name in de noordelijke helft van het land enkele buien waarbij het kan onweren. De wind draait naar het westen en neemt toe naar matig tot aan zee naar vrij krachtig. Overdag wisselen zon en wolken elkaar af. In het noorden is een bui mogelijk, elders blijft het droog. Door de stevige westenwind wordt duidelijk minder warme lucht aangevoerd. De temperatuur komt in de middag uit op 20 of 21 graden in het westen en 22 tot 24 graden elders. In het zuidoosten kan het nog 25 graden worden.

Dinsdag schijnt de zon nog altijd regelmatig, wel komen er meer wolken voor dan op maandag. De meeste wolken zijn voor het zuiden, de meeste zon juist voor het noorden. Vooral 's middags kan een enkele bui voorkomen. Het wordt maximaal 19 graden in het noordwesten tot 23 graden in Limburg. De westenwind neemt wat af en is matig van kracht.

Woensdag liggen de temperaturen met 21 graden in het noordwesten tot 25 graden in Limburg weer een fractie hoger. Na mogelijk nog een zonnig begin in het oosten van het land neemt de bewolking snel toe, waarna deze overdag de overhand houdt. Bovendien neemt de kans op een bui toe. Er staat een zuidwestelijke wind

Met name donderdag is de kans op regen groot. Af en toe komt de zon door, maar van tijd tot tijd trekken ook gebieden met regen of enkele buien over het land.

Ook de laatste dag van juni, vrijdag, is er kans op regen, evenals in het volgende weekend. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten en het wordt tussen 20 en 25 graden.