AMSTERDAM- Op woensdag 18 september 2019 zijn er een heleboel kinderen in Nederland die, voor heel even, stoppen met spelen. Dat duurt tien tellen. Daarna mogen ze meteen weer lekker verder spelen. Tien Tellen Speelstilte is een initiatief van Right To Play om er bij stil te staan dat een heleboel kinderen niet kunnen spelen. Omdat ze in armoede leven. Omdat het onveilig is. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. Songwriter/Rapper Diggy Dex maakte speciaal voor deze actie een nieuw nummer dat hij tijdens drie verrassingsoptredens voor kinderen ten gehore zal brengen.

10 Tellen stilstaan bij het belang van spelen

De campagne 10 Tellen Speelstilte, een initiatief van Right To Play Nederland, richt zich op scholen en sportverenigingen door heel Nederland. Plekken waar veel Nederlandse kinderen elke dag weer de kans krijgen om samen te spelen. Marije Dippel, directeur Right To Play: "Door kinderen in Nederland te vragen er 10 Tellen bij stil te staan dat spelen niet altijd en overal iets vanzelfsprekends is, maken we ze bewust van het lot van kinderen in andere delen van de wereld. Daarnaast raakt het prachtige nummer van Diggy over het belang van spelen ons allemaal. We vragen aandacht voor al die kinderen die niet kunnen spelen en zich dus ook niet spelenderwijs kunnen ontwikkelen".

Verrassingsoptreden door Diggy Dex

Op 30 augustus lanceert de Nederlandse songwriter en rapper Diggy Dex een nummer over het belang van spelen, geïnspireerd op het werk van Right To Play en de actie '10 Tellen Speelstilte'. De gehele opbrengst van de single wordt gedoneerd aan de stichting Right To Play. Op 18 september, de dag van de actie, volgt een drietal verrassingsoptredens. Diggy Dex bezoekt dan drie deelnemende scholen of sportclubs en geeft ter plekke een live performance. Vanzelfsprekend zal hij dan ook samen met zijn jeugdige publiek 10 Tellen stilstaan bij alle kinderen ter wereld die niet kunnen spelen.

Diggy Dex: "Ik vind spelen belangrijk omdat het verbindt. Ik speel zelf muziek met mijn band op het podium en met de mensen in de zaal. En dan merk je gewoon de connectie. En dat kan natuurlijk met alles. Niet alleen met muziek. Ook met verstoppertje, tikkertje, voetballen, hockeyen, noem maar op. Welk spel je ook maar kunt bedenken. Het zorgt voor instant verbinding".

Over Right To Play

Right To Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie die spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren. Op veel plekken in de wereld is het voor kinderen niet vanzelfsprekend om te spelen. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze ernstig beschadigd zijn. Right To Play laat wereldwijd wekelijks 2,3 miljoen kinderen spelen en zet professionele speelprogramma's in die bijdragen aan hun ontwikkeling en zorgen voor perspectief en plezier. Want als je speelt, ben je voor even buutvrij. En dat is wat wij willen voor alle kinderen. Wereldwijd.