AMSTERDAM - Sushi is een universeel gerecht en is om meerdere redenen enorm populair: het is gezond, de basis gerechten zijn relatief eenvoudig om te maken en je vindt dit Japanse gerecht in allerlei soorten, vormen en smaken. Ga je sushi eten in Amsterdam of ga je naar een authentiek restaurant in ‘het land van herkomst’ Japan: je sushi maki is ook nog eens overal bijna hetzelfde. Althans, dat denken we. Want de sushi die je kan krijgen verschilt wel degelijk per land. Benieuwd hoe sushi eten in Amsterdam anders is dan elders? We nemen je in dit artikel mee op wereldreis!

Sushi eten in Amsterdam: Doritos sushi op de menukaart?


Dat Amerikanen gek zijn op Doritos wisten we al. Ze nemen dan ook maar al te graag de kans om de zoute chips werkelijk overal in te verwerken en mee te combineren. Ook sushi is er niet aan ontkomen. Kruimels van zowel de cool ranch als de nacho cheese smaak worden in Amerika door verschillende restaurants gebruikt als experimentele topping. Of je bij je volgende ronde sushi eten in Amsterdam deze unieke combinatie ook tegen zal komen? Die kans zit er in de toekomst best wel in, want als we Amerikaanse sushi liefhebbers mogen geloven, dan is deze combi vergelijkbaar met gefrituurde uitjes: knapperig, smaakvol en verrassend lekker, dus!

In de toekomst kun je wellicht insecten sushi eten in Amsterdam


Over bijzondere combinaties gesproken: in Japan vind je sushi met meer dan alleen vlees, vis, ei of groenten. Daar experimenteren verschillende chefs al jarenlang met insecten sushi. En geloof het of niet, maar het slaat aan! In Nederland zijn we nog een beetje ongemakkelijk rondom het idee om insecten te nuttigen, maar in Azië doen ze dit al volop. Wellicht kun je in de toekomst dus ook schorpioen, krekel of larven sushi eten in Amsterdam. Wij worden niet zo warm van het idee, maar insecten zijn ontzettend gezond, zitten boordevol proteïne en de smaak van insecten sushi lijkt te lijken op een mix van noten en zaden.

Waar kies jij voor? Sushi eten in Amsterdam, een Mexicaanse burrito of een combinatie van beide?

Wil je sushi eten in Amsterdam, of heb je zin in een smaakvolle burrito? Lastige keuze, dat begrijpen we. En aan de andere kant van de wereld begrijpen ze dat ook maar al te goed. Daarom hebben de Amerikanen (ja, alweer) daar iets op bedacht: de sushirrito. Hij doet je wellicht een beetje denken aan de typische sushi handroll, maar de handroll is een cilinder en de sushi burrito doet ons meer denken aan een grote, ongesneden rol sushi. De sushirrito wordt gevuld met gefrituurde kip, tonijn of zalm, waardoor je een echte maaltijd on the go hebt.

Zoete sushi eten in Amsterdam: hopelijk waait deze hype wél snel over!

Sushi eten in Amsterdam doe je natuurlijk niet zonder dessert, en dus sluiten we ook dit artikel af met een toetje: nog meer sushi! Fruit in sushi is geen vreemde combinatie, je komt immers in veel sushi rollen bijvoorbeeld mango tegen, maar sushi die alleen uit fruit bestaat komt in ons kikkerlandje nog niet zo vaak voor. In het buitenland echter wel. Vooral aardbeien, kiwi's en bananen doen het goed. Maar heb je ook weleens gedacht aan sushi met zoet snoepgoed of zelfs hele KitKats? In Japan zijn, zoals je wellicht al weet, eindeloos veel smaken KitKats te krijgen. De chocolade wordt als gekkigheid soms ook in sushi-stijl geserveerd. Hopelijk kunnen we binnenkort ook zoete sushi in Amsterdam eten, want de combinatie van zachte rijst, cake of wraps, zoete aardbeien en Nutella lijkt ons verrukkelijk!