AMSTERDAM - Licht verslavend, uitdagend en ontspannend. Zo omschrijven de ontwikkelaars van het nieuwe online cijferpuzzelspel hun nieuwste game Pluszle. Pluszle bevat een onuitputtelijke hoeveelheid cijferpuzzels in verschillende niveaus, beginnend bij de basis tot maximale hersengymnastiek.

De ontwikkelaars zijn Jelmer Steenhuis van Studio Steenhuis en Marijn Harinck van Huckleberry. Steenhuis is maker van onder meer ‘In het Midden’ en ‘Scrypto’ van het NRC en de ‘Themapuzzel’ voor Vrij Nederland. Harinck (bedenker van Squla) en Huckleberry zijn de makers van WordOn, één van de langst en hoogst genoteerde woordspellen in de Nederlandse Play Store.

Braintraining voor iedereen
Pluszle claimt een nieuw domein binnen de game app industrie, namelijk die van online getallenpuzzels. Jelmer Steenhuis: “Getallenpuzzels zijn schaars en leuke getallenpuzzels lastig vindbaar. Pluszle heeft de flow van een game: je werkt tegen de klok en er is een spannend competitie-element met onder meer een challenge of the day, geluidseffecten en een avontuurlijke omgeving. Spelers worden steeds opnieuw uitgedaagd om manieren te ontdekken om zichzelf of een ander te verslaan.” Pluszle is er voor iedereen die op een speelse en leuke manier aan braintraining wil doen. Pluzle is verkrijgbaar in de App Store (IOS) en in Google Play voor Android.