AMSTERDAM - Op 12 februari beginnen medewerkers van Stichting Alexander met een onderzoek in Volewijck (Van der Pek- en Bloemenbuurt), Vogelbuurt-IJplein en Tuindorp Buiksloot (Blauwe Zand). Ze onderzoeken wat goed gaat, wat beter kan en wat er ontbreekt. Tussen februari en mei kunt u de onderzoekers tegenkomen.

Ze vragen kinderen, jongeren, ouders en andere buurtbewoners wat ze van hun buurt vinden, wat ze in hun vrije tijd doen, wat ze missen in de buurt en wat ze zouden willen. Om hierachter te komen, houden ze straatinterviews en voeren ze gesprekken op basisscholen en andere druk bezochte plaatsen in de buurt. Ook organiseren ze panelgesprekken, kinderonderzoeksgroepen en jongerenonderzoeks- en adviesteams (JOAT’s). Ook deze groepen gaan de buurten in om te onderzoeken wat goed gaat, wat beter kan en wat er ontbreekt.

Vrijwillig

Deelname aan de gesprekken is geheel vrijwillig. Stichting Alexander vraagt niet naar naam en adresgegevens.
Op de grote eindpresentatie in juni presenteren de kinderen en de jongeren hun wensen en aanbevelingen aan het stadsdeel. Het stadsdeel gaat daarna met deze wensen en aanbevelingen aan de slag.

Meer informatie

Meer weten of uw mening geven? Neem contact op met Marco Burgman: marco.burgman@amsterdam.nl, telefoon 06 1329 8394.