AMSTERDAM - Het drugsgebruik ligt in Amsterdam significant hoger dan in andere plaatsen in Nederland. Volgens de rioolwateranalyses, uitgevoerd door het European Centre for Drugs and Drugs Addicition (EMCDDA) zijn er zelfs soorten drugs waar we het hoogst mee scoren binnen Europa. Dit was in 2021 bijvoorbeeld het geval met crack cocaïne. In Amsterdam is er 24/7 toegang tot drugs. Met de juiste contacten is het sneller om aan drugs te komen, dan om eten te bestellen. Geen wonder dat de verleiding voor veel mensen soms te groot wordt.

Ben jij ook in deze verleiding getrapt? Of ken je iemand die inmiddels (te) veel drugs gebruikt? Dan weet je waarschijnlijk ook hoe lastig het is om te stoppen. Je weet dat het niet goed voor je is om drugs te gebruiken. Je weet ook dat het de dagelijkse gang van zaken kan beïnvloeden. En toch lukt het niet. Misschien heb je zelfs al meerdere pogingen gedaan. Zelfs een afkickkliniek Amsterdam bezocht. Maar telkens val je weer terug.

Dat is ook tegelijkertijd het gevaar van drugs. Je raakt verslaafd en een verslaving is voor het leven. Maar dat betekent niet dat afkicken onmogelijk is. Er zijn wel handvaten die je aangereikt kunnen worden om ermee om te gaan. Niet meer te gebruiken. Wil jij nog één laatste poging wagen en er zeker van zijn dat je het nu wel echt vol kunt houden? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Detoxen onder medische begeleiding


Je kunt een verslaving onmogelijk aanpakken als je de verdovende middelen in kwestie blijft gebruiken. Zolang je dit blijft doen, zul je verkeerde keuzes blijven nemen. Ook na ellenlange therapie. Je moet eerst echt volledig van het middel af zijn, voordat je hulp kunt krijgen. Maar dat betekent niet dat je zelf moet afkicken. Dat is vrijwel onmogelijk. Vergeet niet dat je veel ontwenningsverschijnselen zult ervaren. Sommigen zijn zo heftig, dat je geen andere uitweg meer ziet dan wéér te gebruiken. Daarom is het slimmer om een detox kliniek nederland op te zoeken. Je kunt hier terecht om onder medische begeleiding af te kicken.

Ontdek de kern van het probleem

Veel mensen denken dat de verslaving hun grootste probleem is. De meeste problemen ontstonden immers toen ze verslaafd raakten. Maar is dat ook wel werkelijk zo?

Meestal wordt er geen toevlucht in drugs gezocht als alles goed gaat. De gebruiker wil hier iets mee bereiken. Zich misschien tijdelijk beter voelen of juist verdoofd om de dagelijkse pijn niet te hoeven voelen. Bijna altijd is er een onderliggende oorzaak. Wanneer de kern van het probleem niet wordt aangepakt, zal het nooit lukken om de verslaving de baas te blijven.

Daarom is het belangrijk dat je hulp krijgt bij een professionele afkickkliniek. Eentje waar ze zich niet enkel focussen op de verslaving, maar ook om de reden waarom je verslaafd bent.