AMSTERDAM - Onder de noemer ‘Waar word jij als reiziger blij van’, kun je vanaf vandaag kiezen welke reisverbetering jij het beste vindt. Afgelopen jaar hebben we ruim 60 maatregelen genomen om de reisbeleving te verbeteren.

Niet alles even zichtbaar

Van al die maatregelen hebbem we een shortlist van negen verbeteringen gemaakt. Directeur Techniek en Operatie, Mark Lohmeijer, licht de actie toe: “Het allerbelangrijkste is de basis op orde, maar daarnaast doen we ook veel extra’s voor onze reizigers. We zijn benieuwd of die verbeteringen hen zijn opgevallen en hoe zij die waarderen.”

Lohmeijer vervolgt: “Veel van de verbeteringen die we doorvoeren, zijn niet direct altijd even zichtbaar voor onze reizigers. Denk aan grotere veerponten. De oplettende reiziger zal dit merken, maar veel reizigers weten niet dat we nieuwe ponten hebben. Niet alleen kunnen we meer mensen meenemen, maar de grotere veerponten dragen ook bij aan een aangenamere reis. Een andere verbetering is muziek op metrostations. Dit valt niet meteen op, maar heeft onbewust wel degelijk veel invloed op iemands reisbeleving.”

Daarnaast dient de stemactie nog een ander doel volgens Lohmeijer: “Het levert inzichten op en geeft ons input voor volgend jaar.” Er kan tot 29 december gestemd worden. Uit alle stemmers wordt één winnaar gekozen die een leuke prijs wint!