AMSTERDAM - Het jaar 2020 is een jaar dat de meeste bedrijven het liefst zo snel mogelijk willen vergeten, op enkele uitzonderingen na. Nu het kabinet een nieuw NOW-3 steunpakket heeft samengesteld i.c.m. een verlengde lockdown is het dit jaar voor veel bedrijven erop of eronder. Onlangs publiceerde het UWV dat de horeca en detailhandel de meeste toekenningen hebben gekregen als het gaat om steunaanvragen. Dat is ook niet meer dan logisch, aangezien de horeca alle klappen heeft gekregen. Naast de horeca is er ook een andere sector die het nog steeds zwaar heeft, namelijk de evenementensector. Een opvallend detail is wel dat de culturele sector net buiten de top 10 valt als het gaat om de meeste toekenningen voor NOW steun.


Factoring biedt een oplossing tijdens het corona tijdperk
Gedurende de coronacrisis werden betalingstermijnen van facturen vaak overschreden. Dat is ook niet zo gek, want elke ondernemer en bedrijf wil zijn hoofd boven water houden. De financieringsvorm factoring biedt mogelijkheden in deze situatie. Deze financieringsvorm zorgt ervoor dat je als bedrijf niet langer hoeft te wachten op de betalingstermijn van jouw debiteur(en). Het factoringbedrijf neemt de betalingstermijn over van jouw opdrachtgever en zorgt ervoor dat jij snel over het factuurbedrag beschikt. Als je aanvraag is goedgekeurd staat het bedrag binnen 24 uur op de rekening. Juist in tijden van onzekerheid, of zoals nu met corona, biedt factoring een oplossing voor veel bedrijven en ondernemers.

‘In het afgelopen jaar hebben we een aanzienlijke stijging gezien voor vrijblijvende offertes. Ook vanuit bedrijven uit de regio Amsterdam. Het voordeel is dat je binnen 24 uur over het factuurbedrag beschikt als de aanvraag is goedgekeurd’, aldus Dominique (werknemer bij Freelance Factoring). Zo blijft je cashflow op orde en kom je niet in een financiële spagaat terecht. Daarnaast zijn er ook veel factoringbedrijven die het debiteurenbeheer en het faillissementsrisico van je overnemen. Dat zorgt voor veel rust bij bedrijven en neemt zo de nodige zorgen weg. Uiteindelijk is het belangrijkste dat bedrijven kunnen doorgaan met ondernemen. Veel bedrijven hebben al diverse uitdagingen op hun pad gekregen. Daarom is het van belang dat je als bedrijf focus houdt op de bedrijfsvoering en geen kostbare tijd kwijt bent met het nabellen van facturen en overige administratieve taken.