AMSTERDAM - Grote kans dat je als reiziger op station Amsterdam Sloterdijk in mei en juni bijzondere taferelen gaat tegenkomen. Dat komt omdat ProRail en NS de deuren openen voor theatergezelschap ‘Wat we doen’ om in de stationshal, tussen de reizigers het toneelstuk ‘Mollen’ op te voeren. Het stuk gaat over de druk die de samenleving met zich meebrengt.

NS en ProRail bieden het theatergezelschap van regisseur Floris van Delft de ruimte om in de stationshal een tribune neer te zetten voor toeschouwers. Vanaf daar kunnen zij tussen woensdag 16 mei en zondag 10 juni genieten van de voorstelling. De acteurs bewegen zich tijdens de voorstelling tussen de reizigers, die daardoor als spontane figuranten onderdeel zijn van de show.

Andere kijk

Zowel ProRail als NS vinden het theaterstuk een prachtige kans om station Amsterdam Sloterdijk op een andere manier te laten beleven. Het publiek zit boven de ingang van het station, op een speciaal gebouwde tribune. Via koptelefoons kunnen de toeschouwers de acteurs horen.

Missie

De voorstelling past in de missie van ProRail en NS om te zorgen voor aantrekkelijke stations, waar reizigers graag verblijven. Cultuur past goed in die missie. Cultuur brengt veel mensen samen. Daarom bieden we graag een podium aan evenementen die in de stad plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld het Grachtenfestival en Over het IJ festival en in het verleden Amsterdam Fashion Week.

Voorstelling

De theatervoorstelling zal van woensdag tot en met vrijdag in de avond te volgen zijn. In het weekend zal er ook een voorstelling in de middag zijn. Woensdag 16 en donderdag 17 mei zijn de try-outs en op vrijdagavond 18 mei is de premiere. Voor meer informatie over het theatergezelschap en ticketprijzen zie: https://watwedoen.nl/.