AMSTERDAM - Jaarlijks presenteert de Gerrit Rietveld Academie in het Stedelijk Museum het programma Rietveld Uncut: een grootschalig, meerdaags event met dynamische performances en interdisciplinaire interventies door het gehele museumgebouw en een feestelijke vrijdagavond

Het ontstaansproces van kunst, van concept tot het uiteindelijke werk, is voor kunstenaars belangrijk. Dit proces blijft vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Rietveld Uncut werpt een blik op dit unieke experimentele onderdeel. Deze tiende editie van Rietveld Uncut, voor de derde keer in het Stedelijk, toont de ambitie van de kunstacademie en het museum om experiment en jong talent een platform te geven.

Centraal staat het concept fabulatie – het vervaardigen van echte, of speculatieve fictie – als artistiek, sociaal en politiek middel om bepaalde visies, verhalen en geschiedenissen bloot te leggen. Visies en verhalen die radicaal anders zijn dan de dominante opvattingen over leven en samenleven. Onder de titel Take A Walk on The Wild Side biedt Rietveld Uncut een ruimte die voorbijgaat aan de systemen en structuren in de huidige maatschappij.

De Rietveld Uncut presentatie toont projecten van afdelingen en studenten, gebaseerd op het thema van Studium Generale Rietveld Academie: Take a Walk on the Wild Side | Fabulating Alternative Imaginaries in Art & Life.

Het volledige programma met informatie over de kunstenaars vindt u hier.

Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd: 27 t/m 30 mrt, 10.00 tot 18.00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: Museumentree

STEDELIJK STAGE IT
Stedelijk Stage It is een programmalijn met voorstellingen en interventies op het gebied van muziek, performance, dans, theater, film en opera. Deze avonden bieden de mogelijkheid tot interdisciplinaire samenwerkingen op het gebied van de podiumkunsten, festivals en opleidingen.

Rietveld Uncut is samengesteld door Tarja Szaraniec en Tomas Adolfs (Gerrit Rietveld Academie). Met dank aan alle participerende kunstenaars, afdelingen en gastdocenten. Meer informatie over de kunstenaars en afdelingen vindt u hier.

Tickets vindt u hier.